ŽREB JE ODLUČIO: Poznato protiv koga igra Hamad Međedović na startu kvalifikacija za Australijan open

Filip Milošević

07. 01. 2024. u 09:48

Srpski teniser Hamad Međedović igraće protiv Italijana Marka Čekinata u prvom kolu kvalifikacija za Australijan open, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.

ЖРЕБ ЈЕ ОДЛУЧИО: Познато против кога игра Хамад Међедовић на старту квалификација за Аустралијан опен

Screenshot / TennisTV

Međedović je postavljen za 10. nosioca u kvalifikacijama. On je trenutno 113. teniser sveta, dok je Čekinato 198. na ATP listi. Srpski i italijanski teniser su prošle godine igrali na čelendžeru u Luedenšajdu, a Međedović je slavio 6:1, 6:1.

Od srpskih predstavnika, u glavnom žrebu u singl konkurenciji će nastupiti Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović. 

U ženskoj konkurenciji u kvalifikacijama za Australijan open nastupiće srpske teniserke Olga Danilović i Natalija Stevanović. Danilović će u prvom kolu igrati sa Irinom Šimanovič iz Belorusije, dok će se Stevanović sastati sa Australijankom Majom Džoint.

Žreb za Australijan open će biti održan 11. januara. Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a u ženskoj Arina Sabalenka.

Australijan open je na programu od 14. do 28. januara.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu