RAFINI NAVIJAČI U OČAJU: Nadal ne samo da je izgubio, nego sad još i ovo!

Novosti online

05. 01. 2024. u 15:50

REZULTATI koje je Rafael Nadal počeo da ostvaruje na ATP turniru u Brizbejnu prvo su veoma obradovali njegove navijače, ali ne samo da je u petak doživeo poraz, već i priličan peh u četvrtfinalu pomenutog nadmetanja.

РАФИНИ НАВИЈАЧИ У ОЧАЈУ: Надал не само да је изгубио, него сад још и ово!

FOTO: Tanjug/AP

Španac, koji je propustio veći deo prošle sezone oporavljajući se od povreda i spremajući se za, možda, "poslednji ples" - takmičarsku 2024, izgubio je od 55. igrača sveta, Džordana Tompsona.

I, u tom duelu, u kome je Rafa prokockao tri meč-lopte, Nadal je doživeo povredu.

Naime, nakon prilično impresivno odigrane dve deonice (i pored činjenice da je u završnici druge rezultaski poklekao), Nadal je delovao iscrpljeno na početku treće. To, samo po sebi, ne treba da čudi ako se uzme u obzir činjenica da je za njim višemesečna pauza od takmičarskog tenisa, kao i operacija "velikog slabinskog mišića" (koji se nalazi između kičmenog stuba i ivice male karlice), međutim, ovoga puta se dešavalo i nešto drugo.

Kada je Tompson u četvrtom gemu odlučujućeg seta napravio brejk, a potom to "potvrdio" odlaskom na 4:1 sopstvenim servisima, Nadal se požalio na problem sa - nogom.

Fizioterapeut je došao da mu ukaže pomoć pokraj igrališta, i to zbog bolova u gornjem delu leve Rafine noge, a onda je Nadal napustio teren da bi mu se ukazala medicinska pomoć, pa se vratio da odigra završnicu meča.

Na terenu je proveo 20 minuta posle tog peha, ali u tom segmentu meča nije baš ličio na onog sebe kao u prve dve deonice. Umor je, svakako, uzeo svoj danak, ali po svoj prilici i nova povreda, ovoga puta leve noge.

Koliko će to uticati na Rafine planove, ostaje da se vidi.

Tompson će u četvrtfinalu igrati protiv 2. nosioca, Grigora Dimitrova, koji je sa 2:0 pobedio Australijanca Rinkija Hidžikatu (6:1, 6:4).

Povređen Nadal, ali povređen i Đoković

Podsetimo, nedavno je i Novak Đoković izgubio od Australijanca, i to od Aleksa de Minora u Pertu (gde je, nedugo zatim, teniska reprezentacija Srbije eliminisana sa Junajted kupa) pa će Nole i Rafa sa porazima kao epilozima svojih poslednjih takmičarskih nastupa, ali i problemima sa povredama (Srbin sa povredom ručnog zgloba, a Španac sa problemom u nozi) stići u Melburn. 

Tamo će od 14. januara početi Australijan open, na kome Đoković braniti titulu, odnosno pokušaće da dođe do svog 11. trofeja na prvom velikom turniru u sezoni, a 25. kada se radi o grend slem peharima. Nadal ih ima 22.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo Novak Đoković, povratnik Rafael Nadal ili supertalentovani Karlos Alkaraz, već i ostali - pratite "beli sport" svakodnevno na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!