TENISKI ŠOK: Rafael Nadal izgubio - i to od koga!

Novosti online

05. 01. 2024. u 15:03

RAFAEL Nadal je ostvario dve pobede na ATP turniru u Brizbejnu, ali mini-seriji dobrih rezultata došao je kraj u četvrtfinalu.

ТЕНИСКИ ШОК: Рафаел Надал изгубио - и то од кога!

FOTO: Tanjug/AP

Španac, koji je propustio veći deo prošle sezone oporavljajući se od povreda i spremajući se za, možda, "poslednji ples" - takmičarsku 2024, izgubio je od 55. igrača sveta, Džordana Tompsona.


Australijanac je Nadala pobedio posle preokreta, sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6(6), 6:3.

I to kako.


Nadal je, naime, imao tri meč-lopte - najpre kada je vodio sa 5:4 u drugom setu i došao do brejk/set/meč prilike, a potom je u taj-brejku prokockao 6:4, odnosno dve uzastopne šanse da osvajanjem narednog poena ostvari pobedu.


Tompson će u četvrtfinalu igrati protiv 2. nosioca, Grigora Dimitrova, koji je sa 2:0 pobedio Australijanca Rinkija Hidžikatu (6:1, 6:4).

Podsetimo, nedavno je i Novak Đoković izgubio od Australijanca, i to od Aleksa de Minora u Pertu (gde je, nedugo zatim, teniska reprezentacija Srbije eliminisana sa Junajted kupa), pa će Nole i Rafa sa porazima kao epilozima svojih poslednjih takmičarskih nastupa stići u Melburn.

Tamo će od 14. januara početi Australijan open, na kome Đoković braniti titulu, odnosno pokušaće da dođe do svog 11. trofeja na prvom velikom turniru u sezoni, a 25. kada se radi o grend slem peharima. Nadal ih ima 22.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo Novak Đoković, povratnik Rafael Nadal ili supertalentovani Karlos Alkaraz, već i ostali - pratite "beli sport" svakodnevno na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)