BRITANAC OČEKUJE NASTAVAK NOVAKOVE DOMINACIJE: "Đoković će, najmanje, 2024 godine osvojiti..."

Tanjug

25. 12. 2023. u 21:46

NEKADAŠNjI britanski teniser Tin Henman izjavio je da će Novak Đoković da dominira i tokom 2024. godine i dodao da veruje da će Srbin naredne sezone da osvoji još najmanje dva grend slem turnira, prenosi "Jurosport".

БРИТАНАЦ ОЧЕКУЈЕ НАСТАВАК НОВАКОВЕ ДОМИНАЦИЈЕ: Ђоковић ће, најмање, 2024 године освојити...

FOTO: Tanjug/AP

Nole je ove godine osvojio sedam trofeja, od čega tri grend slema (Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open) i Završni masters u Torinu. On je po osmi put u karijeri sezonu završio na prvom mestu ATP liste.

Đoković je u karijeri osvojio 24 grend slem titule. Henman je istakao da veruje da će srpski teniser u 2024. godini da nastavi dominaciju u muškom tenisu.

- Ne bih se iznenadio kada bi Srbin naredne sezone svom rekordu dodao još dva grend slem trofeja. Đoković je prvi favorit za osvajanje trofeja na grend slemovima. Kao drugog favorita bih zajedno stavio Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Znam da je Alkaraz osvojio par slemova, ali Siner je igrao na drugom nivou poslednjih nekoliko meseci. Sledeće godine biće odigrana četiri grend slema. Ne bi me iznenadilo da Đoković osvoji dva, a da na nekima slave i Alkaraz i Siner. To će vreme da pokaže - istakao je Henman.

Đoković će 27. decembra u Rijadu odigrati egzibicioni meč protiv Španca Karlosa Alkaraza. Najbolji teniser sveta će potom od 29. decembra do 7. januara predvoditi Srbiju na Junajted kupu u Australiji.

Srpski teniser će braniti titulu na Australijan openu, koji će biti odigran od 14. do 28. januara naredne godine u Melburnu.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)