E, SAD IM JE JASNO ŠTO MU ĐOKOVIĆ POMAŽE: Hamad Međedović hara na ATP turniru "Sledeća generacija"!

Č. V.

29. 11. 2023. u 21:57

SRPSKI teniser Hamad Međedović ostvario je i drugu pobedu na Završnom ATP turniru "Sledeća generacija". On je bio bolji od Luke van Aša sa 4:2, 2:4, 4:3(7), 4:1.

Е, САД ИМ ЈЕ ЈАСНО ШТО МУ ЂОКОВИЋ ПОМАЖЕ: Хамад Међедовић хара на АТП турниру Следећа генерација!

Screenshot / TennisTV

Trenutno 110. igrač sveta je pokazao sjajnu igru. Trijufmi posebno dobijaju na značaju ako se zna da su ostvareni protiv igrača koji su bolje rangirani od njega. Novopazarac je u prvom kolu turnira u Džedi savladao Aleksa Mikelsena (97. na ATP listi) i ove srede Francuza koji zauzima 70. mesto na svetu.

Vredi istaći da je 20-godišnjak često isticao značaj Novaka Đokovića za njegov teniski razvoj. Obojica su bili deo reprezentacije na nedavno završenom Dejvis kupu.

Što se meča sa Van Ašom tiče, Međedović je odigrao veoma dobro. Hamad je samo jednom izgubio servis, bilo je to u drugom setu, jedinom koji je pripao Francuzu.

Servis je nešto što je velika snaga našeg tenisera. On je na ovom duelu imao 13 asova, a rival četiri, mada su veoma impresivni bili i Hamadovi forhendi, koji su mu i omogućili preokret u trećoj deonici, kada je rival imao tri set lopte u taj-brejku.

U drugom meču ove grupe Adebalah Šelbajh je pobedio Aleksa Mikelsena sa 3:1. Međedović je tako jedini igrač sa dva trijumfa u grupi B.

Upravo će 185. reket planete iz Jordana biti igrač momku iz Novog Pazara u poslednjoj rundi grupne faze, posle čega sledi polufinale za po dvojicu najboljih iz dve grupe.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici