IZAŠLO NA VIDELO! Evo da li je Novak Đoković odbio testiranje u završnici Dejvis kupa

Novosti online

28. 11. 2023. u 18:06

IAKO su pojedini bivši sportisti požurili sa optužbama na račun Novaka Đokovića, kako je izbegao obavezno testiranje pre meča, sada je jasno da to nije bio slučaj.

ИЗАШЛО НА ВИДЕЛО! Ево да ли је Новак Ђоковић одбио тестирање у завршници Дејвис купа

Tanjug/AP

Iz Jedinice za integritet tenisa (ITIA) su se danas oglasili i poslali jasnu poruku - Novak Đoković se nije oglušio na pravila, poštovao je protokol.

Podsetimo, velika prašina podigla se kada je od Đokovića i srpskog tima traženo da se podvrgnu anti doping kontroli 90 minuta pred meč četvrtfinala sa Velikom Britanijom.

Zbog svega toga Novak je izrazio nezadovoljstvo, ističući da ne vidi razliku u tome da li ga testiraju pred meč ili nakon njega.

Iz ITIA su potom objasnili da su naši igrači imali izbor da daju test pre ili posle meča.

- Prva stvar koju treba reći jeste da Đoković nije odbio test. Pravila kažu da kada je igrač obavešten, on mora da obezbedi uzorak što je pre moguće. U timskom takmičenju kao što je Dejvis kup, igrači mogu biti informisani pre meča, dok u drugim takmičenjima, testiranje se obično vrši posle meča. Procedura nije menjana, kako za turnir, tako ni za igrače, objasnili su za "Ekip".

Oni dalje dodaju:

- U Dejvis kupu, timovi se obaveštavaju pre početka meča. To dozvoljava igračima da izaberu da li će dati uzorak pre meča, ili će onda to uraditi posle. Imaju izbor. Neki to rade pre, jer ih čini slobodnijim posle meča, što nije loše, jer time izbegavaju da se duže zadrže u kompleksu posle davanja uzoraka, dodao je izvor iz ITIA.

Time je praktično stavljena na sve priče oko davanja rezultata uzorka na finalnom turniru u Malagi.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)