NI STIDA NI SRAMA! Nezapamćen skandal na stranicama ATP-a, osvanula zastava "Velike Albanije"

Novosti online

28. 11. 2023. u 10:22

ALBANCI ne miruju kada su provokacije u pitanju.

НИ СТИДА НИ СРАМА! Незапамћен скандал на страницама АТП-а, осванула застава Велике Албаније

Foto: N.Skenderija

Poslednji sraman udar je hakerski napad na ATP, jer je jutros na svim zvaničnim profilima Svetske teniske federacije osvanula ista fotografija na kojoj je zastava tzv. "Velike Albanije".

I to detalj sa stadiona u Beogradu kada je u Humsku 2014. godine tokom fudbalskog meča između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. dronom uneta zastava nepostojeće tvorevine koja se prostire na teritorijama Srbije, Severne Makedonije, Grčke, Crne Gore i Albanije. Pritom je to urađeno na 28. novembar, dan koji u Albaniji slave kao Dan nezavisnosti Albanije. Ali to nije sve, uz pomenute fotografije koje su osvanule čak i kao profilne slike, ili "kaver" na zvaničnom Fejsbuku ATP, okačen je i jednako sraman prateći tekst.

- Srećan Dan nezavisnost Albanije. Na ovaj značajan dan, naša srca su puna ponosa dok slavimo trajni duh slobode i jedinstva. Neka se ponosno vijori autohtona zastava i simbol naše bogate istorije, odzvanjajući snagom našeg naroda - piše u objavama.

Foto: N.Skenderija

 

Nema sumnje da je profil teniske organizacije ATP odabran sa namerom, s obzirom na to da je Srbin Novak Đoković najbolji u istoriji, pa su Albanci, makar nakratko, pokušali da makar na neki način skrenu pažnju teniske javnosti na sebe. Kad već nemaju svoje igrače, odlučili su se sa za ovaj sraman pokušaj.

Podsetimo, meč u kvalifikacijama za EP 2016 igrao se 14. oktobra 2014, ali nije završen. Posle skandala sa unošenjem zastave "Velike Albanije" i umalo izbijanja prave tuče na terenu kada je dron "oborio" Stefan Mitrović, ekipe su se povukle u svlačionicu. Da taj skandal bude veći pobrinula se UEFA koja je utakmicu registrovala službenim rezultatom za goste, pa je Srbija ostala bez ikakvih šansi da ode na EP i morala je da čeka još osam godina pa da 2024. konačno zaigra na EP u Nemačkoj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)