"ODVRATNO I SRAMNO": Francuskinja grmi zbog Novaka Đokovića i priče o doping aferi! Evo ko je krivac

Novosti online

27. 11. 2023. u 10:51

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je neprijatnost na Dejvis kupu jer je morao da bude testiran na doping uoči meča sa Kameronom Norijem u četvrtfinalu, što nije uobičajena praksa.

ОДВРАТНО И СРАМНО: Францускиња грми због Новака Ђоковића и приче о допинг афери! Ево ко је кривац

Tanjug/AP

Antidoping agencije uzorke uzimaju posle mečeva i Đokovića je jako iznerviralo što su mu poremetili rutinu, pa dok ima onih koji ga kritikuju zbog "dizanja glasa" i traže čak da ga kazne, dobro je da ima i onih koji su na njegovoj strani.

Bivša pobednica turnira u Vimbldonu Marion Bartoli izjavila je da su optužbe da je Novak Đoković izbegao doping kontrolu i da ga zato treba suspendovati posledica činjenice da mediji ne poznaju proceduru prilikom testiranja.

– Kad znate da ćete na doping test, imate nekoga ko vas prati ceo dan. Čim izađete sa terena, on vas prati, on je u svlačionici kad se tuširate. A ako ne možete u toalet, on vas prati na konferenciju za štampu sve dok ne date urin. Tako da ne vidim kakva je razlika da li se to radi pre ili posle meča, posebno što je koncentracija urina veća posle meča, jer se tokom duela dešava efekat dehidracije – rekla je Bartoli.

Foto: EPA-EFE/KERIM OKTEN

 

Ona je potom optužila britanske medije da su zlonamerni kada je u pitanju Novak Đoković.

– Suđenje koje smo pokušali da izvedemo protiv Đokovića vezuje se za britansku štampu, koja ništa ne zna o procedurama, ali sebi dozvoljava da optužuje igrače. To je odvratno, sramno i potpuno nepravedno – izjavila je bivša šampionka Vimbldona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)