NOVAKOV TRENER DIGAO BURU! Ivanišević: Najveća je glupost izjava "Važno je učestvovati!"

Novosti online

16. 11. 2023. u 14:23

Dok je Novak Đoković u centru pažnje zbog zbivanja na Završnom mastersu u Torinu, njegov trener Goran Ivanišević je zbog intervjua "Hrvatskom radiju".

НОВАКОВ ТРЕНЕР ДИГАО БУРУ! Иванишевић: Највећа је глупост изјава Важно је учествовати!

Screenshot / TennisTV

U emisiji "Sportski vremeplov" on se osvrnuo na igračku karijeru i velike trenutke radosti kad je napokon osvojio Vimbldon 2001. godine.

- Popeo sam se u ložu, proslavio s ocem, trenerom i celom ekipom. Tek kasnije shvatiš šta si uradio. U tom trenutku Split je stao sa životom. Onakav doček samo Split može da napravi. Gledaš snimke, brodovi, automobili, motori, svi trube. Vredelo je čekati. Mogao sam da osvojim više titula, ali isto tako mogao sam da ne osvojim nijedan. Ali ovaj će se pamtiti i sledećih 20 godina. Sport je okrutna stvar. Najgluplja izjava je da je važno učestvovati. Nije bitno učestvovati, već je važno pobediti i zato se igra - rekao je Ivanišević i digao buru.

Podsetio se i jedne propuštene šanse.

- Imao sam priliku da budem najbolje rangirani na svetu, ali sam je prokockao u četvrtfinalnom meču s Musterom na Australijan openu kad su zbog vrućine zatvorili krov, na šta sam poludeo. Bilo bi mi draže da sam bio prvi teniser sveta jer to ostaje zauvek zapisano, no spasao me je trofej na Vimbldonu. 

O najtežim i najlepšim trenucima u karijeri rekao je sledeće:

- Dosta toga bih menjao, ali ne znam da li bi onda bile iste emocije. Bilo je puno lepih trenutaka, ali period između 1998. i 2000. su najteži trenuci u karijeri. Jer najteže je kad te ljudi žale. Bolje je da vređaju jer znaš da su ljubomorni, a kad te žale, tad je najbolje da se sam pokopaš. Skupio sam snage, nisam odustao i dogodilo se najlepši mogući trenutak (u Vimbldonu 2001), rekao je Ivanišević za Hrvatski radio.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)