TENIS BEZ ODMORA: Novak već posle dvadesetak sati mora ponovo na teren

Dva i po sata proveo je Novak Đoković na terenu protiv Talona Grikspora, ostao u Bersiju do kasno u noć, a već večeras, samo dvadesetak sati kasnije, ponovo mora da istrči na teren, ovoga puta protiv Runea.

ТЕНИС БЕЗ ОДМОРА: Новак већ после двадесетак сати мора поново на терен

Foto: Goran Čvorović

Izazovi su veliki i naporni, a cenu toga ovih dana platio je Janik Siner koji je odustao od daljeg takmičenja jer nije mogao da prati ovakav ritam.

Pitali smo Novaka da li je savremeni tenis dostigao svoje limite izdržljivosti.

- Vodi se sada diskusija o tome. Postoji grupa ljudi koja misli da je u ovakvim situacijama potrebno da se uvede dan odmora. Da se svi mastersi, kao što će i biti, odigraju na 12 ili 14 dana. Postoji i ona grupa koja smatra da to ne bi trebalo – odgovara Nole za "Novosti".

Kaže da se on nalazi u  drugoj grupi.

- Smatram da ne bi trebalo da igramo svaki masters po 14 dana. Jer, onda prođe godina na grend slemovima i mastersima – ističe.

Novakov stav je da bi idealno bilo kada bi se ubacio još jedan slobodan dan.

- Bilo bi dobro kada bi se krenulo ranije, da, eventualno, masters traje osam dana umesto sedam, a da između prvih mečeva, ili na kraju, imamo dan pauze.

Ipak, kako je jednima, tako je i drugima.

- To je profesionalni tenis. Intenzitet je veliki, ali to je ono što si potpisao kada si odlučio da igraš profesionalni tenis. Ne mogu da se žalim. Ne postoji idealan raspored. Bio sam u ovoj situaciji toliko puta u životu i pronalazio rešenja – poručio je Nole odgovarajući za "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)