MALO KO JE ZNAO OVO O TRAGIČNO PREMINULOM GLUMCU: Metju Peri je bio vrlo blizu profesionalne sportske karijere

Novosti online

30. 10. 2023. u 17:07

LEGENDARNI glumac Metju Peri, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji "Prijatelji" preminuo je u 55. godini, a glumčev životni put mogao je da krene u skroz drugačijem pravcu.

МАЛО КО ЈЕ ЗНАО ОВО О ТРАГИЧНО ПРЕМИНУЛОМ ГЛУМЦУ: Метју Пери је био врло близу професионалне спортске каријере

Foto: Tanjug/AP

Iako je kao glumac ostavio jak uticaj na publiku pomenute popularne serije, Peri je glumio i u brojnim drugim, kao i u filmovima, a malo je poznat podatak da je u mladosti bio perspektivni teniser.

Ljubav prema belom sportu je razvio još dok je odrastao u Otavi, u Kanadi. Ovaj grad je bio mesto gde je prvi put uzeo reket u ruke i odmah se zaljubio u tenis.

Kao trinaestogodišnjak sanjao je o profesionalnoj karijeri, ali se njegov fokus promenio kada se preselio u Los Anđeles.

- Odustajanje od tenisa nije bila baš odluka koju sam morao da donesem. Bio sam veoma dobar teniser u Otavi - bio sam rangiran nacionalno kada sam imao, recimo, 13 godina. Zatim sam se preselio u Los Anđeles kad sam imao 15 godina i svi u Los Anđelesu su me samo pobeđivali. Bio sam prilično sjajan u Kanadi. Ne toliko u Los Anđelesu. Bilo je ludo. Shvatio sam da neću igrati tenis, pa sam se odlučio za glumu. Da li su tenis i gluma slični? Ne znam. To su mentalne igre. To su veoma teške stvari u koje se ulazi. Nadam se da je takmičarski duh koji sam imao kao teniser sada otišao kako starim. Kad sam bio u dvadesetima, hteo sam da budem bolji od svih ostalih. Sada, želim da svi budu uspešni - rekao je Metju Peri u jednom intervjuu 2012. godine.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku