OVO JE ALKARAZOV PROBLEM: Nekad je pljuvao Novaka Đokovića, a sada se okomio na Španca

Novosti online

17. 10. 2023. u 09:35

KARLOS Alkaraz posle Vimbldona nije više isti teniser. Nikako da se vrati na stari kolosek, čak i kad bi bljesnuo na nekom turniru, sačekao bi ga Novak Đoković, kao recimo u Sinsinatiju.

ОВО ЈЕ АЛКАРАЗОВ ПРОБЛЕМ: Некад је пљувао Новака Ђоковића, а сада се окомио на Шпанца

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, Špancu nije samo problem Srbin, Karlos ne uzima turnire ni na kojima ne učestvuje najbolji teniser sveta. Svi se pitaju gde je problem i zašto je nestao Alkaraz sa podijuma, a odgovor na to je najbolji izjava Matsa Vilandera.

Teniski eskspert i stručni konsutant "Eurosporat", koji je u prošlosti "pljuvao" Novaka Đokovića sada se okomio na Španca.

- Najvažnija stvar koju on donosi na teren jeste osmeh. Kada je pritisak tu, on se uvek zabavlja, i to se vidi po tom osmehu. To je novina. Čak ni veliki Rodžer Federer to nije radio, Nadal sigurno nije, Đoković s vremena na vreme, ali ne na isti način - rekao je Vilander.

Nastavio je u istom ritmu.

- Alkaraz mora ponovo da počne da se zabavlja na terenu. Na terenu izgleda da je pod mnogo većom tenzijom od Vimbldona.

Na novoj ATP listi, Đoković ima 11.045 bodova, što je 2.195 bodova više od Alkaraza. Međutim, Novak brani mnogo više bodova do kraja – prošle sezone je igrao finale Pariza i osvojio Torino bez poraza, što znači da brani čak 2.100 bodova, a Španac svega 180.

Prvi sledeći turnir Novak igra u pariskoj dvorani Bersi, sa početkom od 30. oktobra. Za razliku od Đokovića, Španac će igrati i pre Pariza – na turniru iz serije 500 u Bazelu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)