MA, KAKVI ĐOKOVIĆ, FEDERER I NADAL! Karlos Alkaraz toliko želi da bude "G.O.A.T." - da već vežba da mekeće! (VIDEO)

Novosti online

13. 10. 2023. u 17:59

U sredu se Grigor Dimitrov pobrinuo za senzaciju na mastersu u Šangaju, jer je na tom ATP turniru u osmini finala pobedio Karlosa Alkaraza, a upravo je pomenuti Bugarin razlog što je mladi Španac i danas tema dana u svetu tenisa.

МА, КАКВИ ЂОКОВИЋ, ФЕДЕРЕР И НАДАЛ! Карлос Алкараз толико жели да буде Г.О.А.Т. - да већ вежба да мекеће! (ВИДЕО)

Screenshot / TennisTV

Naime, Dimitrov je, u saradnji sa TenisTV-om, pripremio skrivenu kameru za učesnike šangajskog mastersa, a Alkarzov "nastup" bio je poseban.

Bugarski teniser je, sa organizatorima turnira, pripremio rečenice koje njegove kolege iz sveta tenisa treba da izgovore, a pritom se radilo o duhovitim izjavama, dok su sami igrači mislili da snimaju promotivni spot za takmičenje na kome se nalaze.

I, bilo je tu raznih situacija: Rubljov je nesvesno poručivao "Volim Grigora!", Medvedev lepo, na kineskom, objašnjavao da će "sve ovo biti dostupno na TenisTV-u", a da nije imao predstavu šta priča, ali...

Za Alkaraza je bila spremljena "poslastica".

Kako je senzacionalni 20-godišnjak na dobrom putu da ostane upisan zlatnim slovima u istoriju tenisa, Dimitrov mu je spremio da kaže "Želim da budem G.O.A.T. (skraćenica od engl. "greatest of all time", odnosno "najbolji svih vremena""), a da na sve to još nešto doda:

Kako je "goat", pomenuta skraćenica, sastavljena od istih slova koje na engleskom čine reč koja znači "jarac", Bugarin je zatražio da Alkaraz mekeće na kraju kineske rečenice, a da toga nije ni svestan: zadatak koji je stavljen pred mladog Španca bio je da, kada na kineskom kaže "Želim da budem G.O.A.T." doda još i "me-e-e" i time upotpuni šalu bugarskog kolege.

Evo kako je sve to izgledalo, a i kako su teniseri reagovali kada su, na kraju, saznali šta su zapravo govorili na kineskom jeziku:

ATP Šangaj - rezultati

Nakon što je Alkaraza, drugog tenisera sveta eliminisao posle preokreta sa 5:7, 6:2, 6:4, Grigor Dimitrov je prilično lakše izašao na kraj sa 22. sa ATP rangiranja.

Bugarin je, naime, kao 19. na rang listi, pobedio Čileanca Nikolasa Harija u dva seta (7:6(2), 6:4) i prošao među četiri najbolja na šangajskom mastersu.

Njegov naredni rival biće Andrej Rubljov, pomenuti Rus "koji ga voli", a koji je opravdao ulogu favorita kao peti nosilac savladavši Iga Umbera iz Francuske sa 6:2, 6:3.

Rubljov se posle svog meča našalio da je "malo ko pratio tenis - svi u publici su gledali šta radi Rodžer Federer (koji se nalazio na tribinama".

Drugi polufinalni par čine Hubert Hurkač (koji je učetvrtfinalu savladao Marožana sa 2:1 u setovima) i Sebastijan Korda (bio bolji od Amerikanca Bena Šeltona, takođe u tri seta).

A kada Novak Đoković igra?

 Novak Đoković će igrati u sledećim terminima do kraja 2023:

1) na pariskom mastersu (od 30. oktobra do 5. novembra)

2) potom ga od 12. novembra čeka Završni masters, u Torinu,

3) a onda od 21. novembra Dejvis kup završnica u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka "salatari" biće Velika Britanija u četvrtfinalu.

Novak Đoković / Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što Novak Đoković radi - ali svakako, i sve o njemu, pratite ga uz sportske stranice portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!