FEDERER I NADAL ĆE PUĆI OD MUKE: Novak Đoković počistio konkurenciju i to na kakav način

Novosti online

13. 10. 2023. u 09:53

GOAT trka je završena. Novak Đoković je po svim parametrima najbolji svih vremena i dugo će vremena proteći i tenisera belim sportom proći da bi neko prestigao Srbina, ako se to ikada i desi.

ФЕДЕРЕР И НАДАЛ ЋЕ ПУЋИ ОД МУКЕ: Новак Ђоковић почистио конкуренцију и то на какав начин

FOTO: EPA

Ali novinari ne bi bili novinari kad ne bi iznovao pravili liste i pisali o tome ko je najveći teniser svih vremena. 

Jedan od najpoznatijoh koji prati tenis je Sem Pirs, koji napravio detaljnu analizu u kojoj se dotakao teme koja je uvek posebno zanimljiva, a to je lista najboljih koji su ikada igrali beli sport. 

Pirs je naglasio da treba po strani ostaviti lične preferencije, navijačke strasti i pogledati čiste činjenice. Napravio je listu od deset najboljih ikada koja počinje sa Andreom Agasijem na desetom mestu. Osmostruki grend slem šampion je na dnu ove prestižne liste, a zatim sledi Džon Mekinro, nekada prvi na svetu kako u singlu, tako i u dublu. Ispred njega je teniser sa najviše titula u karijeri Džimi Konors, a zatim sledi prvi neamerikanac na listi - Čeh Ivan Lendl.

Tanjug/AP

 

Potom je na listi "ledeni" Bjern Borg, a zatim i Novakov idol dok je odrastao Pit Sampras. Australijski legendarni teniser iz vremena pre profesionalizma Rod Lejver je četvrti, a zatim sledi "velika trojka". I to ovim redom - na trećem mestu Rodžer Federer, na drugom Rafael Nadal, a na prvom Novak Đoković!

- Novak Đoković je u svojim najboljim godinama kao 2021. godine bio jednostavno nepobediv. Tada je zamalo uzeo kalendarski slem pre nego što je u tri seta izgubio u finalu Ju-Es opena od Danila Medvedeva. Ima 24 grend slema i verovatno još nije završio sa osvajanjem. Dok ovo pišemo Đoković je najveći teniser svih vremena! - navodi u svojoj detaljnoj analizi Sem Pirs.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za Novosti otkriva kada će Novak Đoković na trening!

DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za "Novosti" otkriva kada će Novak Đoković na trening!

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković podvrgnut je operaciji kolena na jednoj privatnoj sportskoj klinici u pariskom Petom arondismanu. Povreda meniskusa kolena koju je doživeo pre dva dana na Rolan Garosu na kraju je zahtevala hirurški zahvat, a dugogodišnji poznati srpski hirurg doktor Momčilo Jakovljević je za "Novosti" prokomentarisao šta su njegove kolege uradile u Parizu i koji su sledeći koraci u oporavku Đokovića.

05. 06. 2024. u 14:25

Komentari (1)

LETOVANJE U TUNISU: Poznate cene - pogledajte ponudu za ovu prelepu destinaciju (FOTO)