ĐOKOVIĆ DEMOLIRAO HRVATA: Novak po još jednom parametru stigao Agasija i Federera na Ju-Es openu

A. I.

04. 09. 2023. u 03:42 >> 03:44

SRPSKI teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Ju-Es opena. On je u četvrtom kolu savladao Borna Goju rezultatom 3:0 (6:2, 7:5, 6:4) u setovima, a navijači na stadionu Artur Eš imali su priliku da gledaju sjajan tenis.

ЂОКОВИЋ ДЕМОЛИРАО ХРВАТА: Новак по још једном параметру стигао Агасија и Федерера на Ју-Ес опену

Tanjug/AP

Po trinaesti put u karijeri Novak Đoković došao je do četvrtfinala, tako je došao na treću poziciju večne rang-liste, koju deli sa Andreom Agasijem i Rodžer Federerom, a iza njega ostao je Ivan Lendl koji je do te faze turnira došao 12 puta. 


Jedino je Džimi Konors u četvrtfinalu Njujorka igrao 17 puta. Zanimljivo je i to da je večeras Novak upisao 85. pobedu na Ju-Es openu u karijeri. 


U prvom gemu sjajni Novak Đoković napravio je brejk, brzo je poveo 2:1, a nakon toga strpljivo igrao i čuvao prednost stečenog brejka. Ono što posebno raduje jeste da je igrao u dobrom ritmu. 


Postavio je visok tempo koji na momente nije mogao Borna Gojo da prati. Uspevao je da vrati neke zaista impresivne poene koji su oduševljavali prisutne navijače. 


Rano stečeni brejk Novak Đoković ne samo da je čuvao, već je u petom gemu došao do još jednog, čime je napravio veliki korak ka osvajanju prvog seta. 


Četiri neiznuđene greške u prvom celom setu imao je Novak, dok je u uvodna dva gema napravio tri, poklonio je Hrvatu priliku za brejk, koju je ovaj iskoristio. 

Tanjug/AP


Taman što je napravio brejk, kao i da nije. Usledio je gem u kome je Hrvat napravio pet duplih servis grešaka čime je dozvolio Novaku da neutrališe njegov brejk. Usledili su sjajni servis gemovi obojice, do kraja su čuvali servise, te je set ušao u igru na razliku, napravio je Srbin brejk, poveo 6:5, a potom potvrdio vođstvo od 2:0 u setovima. 


Treći set doneo je sličnu sliku kao prethodni, osim što je počeo bez brejkova, obojica su čuvali svoj servis. Do sedmog seta savršeno su obojica servirali, a onda je u igri Borna Goje usledio neobjašnjiv pad.

Tanjug/AP


Poklonio je lošijim servisom Đokoviću tri brejk-lopte, a Srbin to kao po običaju ne propušta da kazni, pravi brejk. Rutinski je do kraja set priveo kraju. 


Tejlor Fric biće u četvrtfinalu naredni protivnik najboljem srpskom teniseru u istoriji. 

Kako je tekao meč pročitajte u nastavku: 

NOVAK ĐOKOVIĆ - BORNA GOJO  6:2, 7:5, 6:4

6:4 - Sačuvao je prednost brejka Novak. Imao je dve meč-lopte. Prvu nije iskoristio, ali jeste drugu. 

5:4 - Pokušao je da napadne Đoković. Ipak, rival je došao do gem-lopte. Odgovorio je snažnim forhendom Novak, koji uvodi gem u igru na razliku. Došao je Srbin do prve meč-lopte. Ne koristi je. Još jednom je preživeo Gojo. Servira Novak za meč. 

5:3 - Imao je Novak gem-loptu za potvrdu brejka. Iskoristio ju je. Servira Gojo za ostanak u meču. 

4:3 - Neobjašnjivo je pao Gojo, tri brejk prilike dobio je na poklon Đoković. Iskoristio je prvu. 

3:3 - Nestvaran tenis. Imao je Novak 30:0, usledila su dva poena u kojima je očistio liniju snažnim bekhendima Splićanin. Odgovorio je fenomenalnim servisom Srbin, čime je sačuvao gem. 

2:3 - Na 30:30 imao je Novak lepu priliku da ugrozi rivala, propustio ju je, a potom asom Hrvat dolazi do novog vođstva. 

Tanjug/AP

2:2 - Tri gem-lopte imao je Đoković. Prvu nije iskoristio. Drugu jeste. 

1:2 - Pritiska Đoković rivala, Hrvat ima 18 neiznuđenih grešaka do sada, nastavio je sa tim trendom. Imao je 40:0, a stigao je Novak do izjednačenja. Napravio je nakon toga osmu duplu servis grešku Hrvat, niotkuda Novak dolazi do brejk prilike. Uspeo je da preživi Gojo. 

1:1 - Sjajan je potom bio Đoković koji je rivalu dozvolio da uzme jedan poen, a onda asom zaključio gem. 

0:1 - Nije uzdrmala završnica drugog seta Hrvata koji je došao do gema. 

DRUGI SET 7:5

7:5 - Dve set-lopte imao je Đoković. Iskoristio je prvu, nakon 1 časa i 38 minuta igre vodi 2:0 u setovima. 

6:5 - Dva poena na servis rivala uzima Novak koji se sada odlično kreće. Muči rivala servis, napravio je sedam duplih grešaka. Uspeo je malo da se trgne Splićanin, gem ulazi u igru na razliku. Brejk je usledio u pravom trenutku. Serviraće Novak za drugi set. 

Tanjug/AP

5:5 - Sedmim asom, četvrtim u setu, Đoković uspeva da dođe do gem-lopte. Sjajno je Gojo reternirao, ali je kvalitet bio na strani Novaka koji upisuje gem, igraće se set na razliku.  

4:5 - Set koji su obeležili servisi nastavio je Gojo, osim jedne duple servis greške, siguran je bio Hrvat. Novak će sada servirati za ostanak u setu. 

4:4 - Prvu duplu servis grešku napravio je Novak, to ga nije pokolebalo, siguran je bio u ostatku gema, te ga je bez većih problema dobio. 

3:4 - Istom merom odgovorio mu je Gojo. 

3:3 - Nulom osvaja gem Novak. 

Tanjug/AP

2:3 - Znatno motivisaniji nego u prvom setu Gojo. Kreće se dobro, izlazi na mrežu, dolazi do gem-lopte. Ipak, ne predaje se Novak, sjajnim forhend vinerom pogađa liniju. Uspeo je Borna da preživi. 

2:2 - Lagan gem za Novaka Đokovića - izjednačenje. 

1:2 - Duge razmene prijaju Goji koji ima gem-loptu za potvrdu brejka. Pritisak je doveo do tri duple servis greške Hrvata, koji uvodi gem u igru na razliku. Spasao je jednu, a potom napravio četvrtu duplu servis grešku u gemu - novo izjednačenje. Potom petom poklanja ribrejk Novaku. 

0:2- Najbolji poen odigrao je Gojo u dosadašnjem delu meča, došao je do brejk prilike. Loše je na mreži odigrao Novak, Gojo upisuje brejk. Četiri neiznuđene greške imao je Novak u celom prvom setu, a u dva gema drugog već tri. 

0:1 - Drugi set gemom je otvorio Borna Gojo. Hrvat prvi put vodi večeras. 

Tanjug/AP

PRVI SET 6:2

6:2 - Samo četiri neiznuđene greške imao je Đoković u prvom setu, otud ne iznenađuje što dolazi do tri vezane set-lopte. Zanimljivo je da Novak nije izgubio nijedan poen na drugi servis. 

5:2 - Iako je Novak igrao u noćnom terminu, temperatura je visoka, a on svaku priliku koristi da se rashladi. Imao je Gojo gem-loptu, ali sjajna forhend dijagonala Đokovića ostavila ga je ukopanog u mestu. Odgovorio je sličnom merom 105. igrač planete koji produžava prvi set. 

Tanjug/AP

5:1 - Novak je na mreži imao uspešnost od 75 procenata odnosno tri puta bio je uspešan iz četiri pokušaja, a rival je imao dva od tri, odnosno 67 odsto. Dozvolio je sada rivalu drugi teniser planete da osvoji dva poena, ali je osvojio gem i sav pritisak prebacio je na Hrvata koji je servirao za ostanak u prvom setu. 

4:1 - Još jedan gem u kome muku muči Gojo na svoj servis. Imao je Novak brejk-loptu, sačuvao ju je Hrvat, onda još jednu priliku dobija Novak, koristi je. 

3:1 - Teško Gojo čita servise Novaka Đokovića koji bez mnogo muka na svoj servis prolazi kroz gemove. Još jedan koji "nulom" dobija. 

Tanjug/AP

2:1 - Zanimljivo je da je do sada Gojo imao pet vinera naspram tri Novakova. Ipak, i treći gem dosta ujednačen, došao je Srbin do 30:30, usledila je neiznuđena greška za gem-loptu. Na kraju, još jedan gem koji je otišao u igru na razliku. Nakon toga neverovatan poen osvojio je Đoković. Uspeo je smeč sa mreže da vrati, i ne samo to, već da nakon toga rivala natera na grešku. I nakon svega toga Goja dolazi do prvog gema u karijeri na stadionu Artur Eš. 

2:0 - U drugom gemu bez mnogo truda, odličnim servisima Đoković je potvrdio brejk i to "nulom": 

1:0 - Prvi na servisu Borna Goja. Ipak, uvodne poene dobio je Đoković koji je poveo 30:0. Usledio je forhend viner Hrvata sa osnovne linije. Naposletku jedne duge razmene Đoković dolazi do dve brejk prilike. Spasao je obe Splićanin. Dobio je i treću priliku Novak, koristi je. 

Novak Đoković i Borna Goja izašli su na teren.  

UOČI MEČA 

"Preživeo" je Novak Đoković neizvestan duel sa sunarodnikom Laslom Đereom, a čeka ga sada još jedan balkanski okršaj u Njujorku. 

Pred Novakom je borba za četvrtfinale sa zanimljivim protivnikom - Bornom Gojom iz Hrvatske.

Trenutno 105. igrač na ATP listi u Njujorku igra tenis karijere, a u prva tri kola nije izgubio nijedan set - redom su padali Bolivijac Ugo Delijen, Amerikanac Makenzi Makdonald i Čeh Jirži Veseli.

Ako se tome doda da je Gojo uspešno prebrodio tri kola kvalifikacija (u prvom eliminisao Hamada Međedovića), jasno je da se hrvatski teniser nalazi u odličnoj formi pred duel sa najboljim teniserom u istoriji.

Ipak, na Novakovoj strani je kvalitet, iskustvo i želja da se novom grend slem titulom po ko zna koji put zlatnim slovima upiše u istoriju "belog sporta".

Đoković želi 24. grend slem trofej u karijeri, kako bi se na večnoj rang-listi na prvom mestu izjednačio sa Margaret Kort.

NOVAK ĐOKOVIĆ O NAREDNOM RIVALU

- Nije me briga protiv koga igram. Ono što jedino želim jeste da spavam, da se opustim i oporavim ovo telo od 36 godina, nakon meča sa Đereom je prokomentarisao Novak.

BORNA GOJA O NAREDNOM RIVALU

- Imam ja tremu, kao i uvek, Novak je veliki favorit. Međutim, svi oni treba mene da dobiju. Svi su favoriti protiv mene i to treba da opravdaju. Očekujem težak meč, nalazim se pred velikim izazovom, nečemu novom, istakao je Splićanin na pres-konferenciji. Radujem se, nadam se da ću imati priliku da prikažem dobar tenis. Nisam igrao sa Novakom, videćemo u nedelju šta će biti. Divim mu se, imam veliko poštovanje ka njemu. Ka svemu tome što je uspeo u karijeri. On je najbolji čovek koji je igrao ovaj sport. Uspeh je još veći kada ga napravi neko ko dolazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne... Mi nemamo ništa. Nismo iz Australije, Amerike, Francuske, zemalja koje imaju velike teniske federacije, zato cenim Novakov uspeh, on je najbolji svih vremena.  

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!