DOSTA JE BILO! Ju-Es open kakav smo očekivali, imamo i najstarijeg učesnika ikada u trećem kolu

Novosti online

01. 09. 2023. u 08:35

POSLE niza senzacija konačno jedna noć kakvu smo očekivali na Ju-Es openu, favoriti su opravdali očekivanja

ДОСТА ЈЕ БИЛО! Ју-Ес опен какав смо очекивали, имамо и најстаријег учесника икада у трећем колу

FOTO: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u treće kolo, pošto je savladao Južnoafrikanca Lojda Herisa u tri seta. 

Bio je to njegov 13. trijumf u 14 dosadašnjih nastupa u glavnom žrebu na poslednjem grend slemu u sezoni, čime je izjednačio rekord „open ere” koji su držali Džon Mekinro i Lejton Hjuit.

Protiv Herisa Alkaraz je na terenu proveo dva časa i 30 minuta, a po setovima bilo je 6:3, 6:1, 7:6 (4).

Naredni protivnik biće mu Britanac Danijel Evans, koji je sa 1:6, 6:1, 6:3, 6:3 pobedio Holanđanina Botika van de Zandshulpa.

Program je kasno uveče zatvorio Danil Medvedev, ruski teniser, koji je posle tri sata uspeo da slomi otpor Kristofera O' Konela rezultatom 6:2, 6:2, 6:7, 6:2. Prethodno je Andrej Rubljov eliminisao Gaela Monfisa (6:4,6:3,3:6, 6:1), a istorijsko veče imao je Stan Vavrinka.

FOTO: Tanjug/AP

 

Neočekivano je Danil Medvedev na terenu proveo čak tri sata, jer je Kristofer O'Konel iznenadio odličnim tenisom u trećem setu. Kao da je Australijanac spavao tokom prva dva seta, a onda se probudio i produžio duel. Blesak je bio kratkog daha jer se Medvedev ekspresno vratio u četvrtom setu i na kraju uspeo da zakaže susret sa Sebastijanom Baezom.

Prethodno je na terenu bio Andrej Rubljov koji je igrao u derbiju dana protiv Gaela Monfisa. Ljubitelji tenisa mogli su da uživaju u nestvarnim pokretima sa obe strane mreže, Gaelovom čudesnom proklizavanju, ali i strašnim forhendima koje je slao Rus.

Prva dva seta bez problema je dobio Andrej, a onda je Francuz zablistao u trećem i vratio se u meč. Međutim, mlađi i fizički spremniji za maratone Andrej je u četvrtom setu odigrao furiozno, oduzeo protivniku dva servis gema i plasirao se u treće kolo.

Čudesni Stan Vavrinka savladao je Tomasa Ečeverija rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:2 i postao najstariji teniser koji se plasirao u treće kolo Ju-Es opena još od 1991. godine kada je to bio proslavljeni Džimi Konors.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)