"TRENER ME SILOVAO U 12. GODINI": Šokantna ispovest slavne teniserke o paklu kroz koji je prošla

Novosti online

31. 08. 2023. u 09:21

BIVŠA teniserka Selima Sfar optužila je svog bivšeg trenera Režisa de Kamarea da ju je silovao i seksualno zlostavljao od 12. godine.

ТРЕНЕР МЕ СИЛОВАО У 12. ГОДИНИ: Шокантна исповест славне тенисерке о паклу кроз који је прошла

Foto AP

Ona je prvi put javno progovorila o seksualnom zlostavljanju u intervjuu za francuski sportski dnevnik "L' Ekip".

Sfar danas ima 46 godina, profesionalnu karijeru je završila 2008. godine, a zločini za koje je optužila svog nekadašnjeg trenera navodno su se dogodili na početku njene karijere.

- Kada sam imala 12 i po godina, zlostavljao me je Režis de Kamare i to je trajalo skoro tri godine - rekla je ona za "L' Ekip", a prenosi "Informer".

Sfar je otkrila da je sve počelo kada je doletela u Bordo, a trener ju je preuzeo s aerodroma i odveo u svoju kuću.

- Na pola puta, bilo je jedan ujutro, stao je uz put i počeo da me dira i da mi radi svašta. Tada nisam ni znala šta se događa, ništa mi nije bilo jasno. Pre 35 godina vremena su bila drugačija. Tada 12 godina nije bilo isto što i 12 godina sada. Sve što sam znala je da sam bila s jednim od najboljih trenera na svetu, "bogom" tenisa u Francuskoj. Kasno smo došli do njega. Na spratu je bila njegova kćerka i spavaća soba, ja sam spavala na kauču na razvlačenje dole. Otišla sam da spavam i sat-dva kasnije probudila sam se kad me je dodirivao. Od dodirivanja je vrlo brzo prešao na silovanje. Bila sam paralizovana, nisam mogla da se pomerim - nastavila je bivša teniserka šokantnu ispovest.

Godine su prolazile, a bespomoćna teniserka nije imala drugog spasa nego da napusti državu, što je i uradila.

- Kad sam imala 16-17 godina nisam više mogla da izdržim. Osetila sam užasan bes i tugu. Nisam više želela da treniram s njim, nisam mogla, pa sam odlučila da odem u London bez trenera. Bila je to radikalna odluka - ispričala je Tunišanka. 

Ona je trenirala sama šest sati dnevno kako bi postigla svoj cilj da se probije među 100 najboljih na VTA tabeli 2001. godine. Sve to vreme, međutim, nije mogla da izbriše košmarna sećanja iz svog uma.

- Trebalo mi je 25 godina da sebi priznam i 35 godina da o tome javno progovorim. Nemate pojma koliku sam bol osetila svaki put kad sam to čula, koliko me je bilo sram. Tokom suđenja prisetila sam se pakla koji sam proživela i crnih misli koje su mi padale na pamet - opisala je, pa nastavila:

- Svaki put kad sam bila na korak od velike pobede, sledila bih se. Najgora stvar u svim ovim godinama je eliminacija krivice i srama. Čak su mi i u mojoj porodici neki ljudi postavljali pitanje zašto nisam rekla ne. To je nešto najgore što sam ikada čula - zaključila je Selima.

Sfar je završila karijeru 2008. godine. Šest godina kasnije njen bivši trener Režis de Kamare osuđen je na 10 godina zatvora zbog silovanja dve maloletnice u trening kampu u Sen Tropeu krajem 1980-ih i početkom 1990-ih, što znači da bi sledeće godine trebalo da se nađe na slobodi. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost