ZATO JE ĐOKOVIĆ TOLIKO DOBAR Vilander za "Novosti": Novak ne greši, odigrao je savršen meč

A. I.

30. 08. 2023. u 09:33

Ubedljiv je bio Novak Đoković u duelu sa Aleksandrom Milerom. O dominaciji Srbina najbolje govori podatak da je prvi set dobio za svega 23 minuta igre.

ЗАТО ЈЕ ЂОКОВИЋ ТОЛИКО ДОБАР Виландер за Новости: Новак не греши, одиграо је савршен меч

FOTO: Tanjug/AP

Ekspert "Eurosporta" Mats Vilander za "Novosti" je analizirao igru Srbina, o kome je imao samo reči hvale.

- Novak je odigrao savršen meč. Želeo je da završi brzo zbog toga što su počeli veoma kasno. Ne želiš da legneš baš kasno posle prve runde. Možda nismo očekivali da će biti tako lako za njega (Đokovića). Aleksandar Miler je dobar teniser, igra dobro, posebno se to videlo u trećem setu protiv Srbina. Ipak, Novak ne greši na terenu, igra agresivno, očigledno je da želi da provede što je moguće manje vremena na terenu u noćnim sesijama, iako iz toga crpe inspiraciju, počeo je Vilander, pa dodao:

Eurosport/Warner Bros.Discovery

- Novak je toliko fokusiran, njegova igra bila je neverovatna u smislu odlučivanja o udarcima. Zato je Novak toliko dobar. Mnogo je sjajnih igrača, a on ih gura i vuče za sobom, i on sam bi trebalo da bude zahvalan mlađoj generaciji zbog toga, zaključio je Vilander.

Eurosport

Barbara Šet, takođe teniski ekspert "Eurosporta", pohvalila je igru Srbina.

- Bilo je lepo videti ovakvu pobedu. Kada gledaš Novaka, oko njega vlada pozitivna atmosfera. Sa puno entuzijazma igra i oseća se da želi da na najbolji način iskoristi svaki dan, svaki minut. Ponovo je broj jedan, a to je verovatno važno njemu. Osvojio je dve grend slem titule i tokom cele godine izgubio je samo pet mečeva, rekla je Šet.

Dešavanja na Ju-Es openu pratite na portalu Novosti, a mečeve uživo gledajte na Eurosportu.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)