SKANDAL NA JU-ES OPENU: Amerikanci psovali i vređali Troickog i Međedovića (VIDEO)

Novosti online

23. 08. 2023. u 08:03

U prvom kolu kvalifikacija za Otvoreno prvenstvo SAD (Ju-Es open) Hamada Međedovića je porazio Borna Gojo iz Hrvatske sa 1:2 u setovima (5:7, 7:6 (2), 4:6).

СКАНДАЛ НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Американци псовали и вређали Троицког и Међедовића (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

A ono što je obeležilo ovaj susret je skandal na tribinama. Naime, između drugog i trećeg seta, došlo je do verbalnog sukoba između dvojice navijača i Viktora Troickog, Hamadovog trenera i nekadašnjeg 12. tenisera sveta.

Dvojica navijača su provocirali Međedovića, Troicki im je skrenuo pažnju da to ne rade, a jedan od navijača nazvao je Troickog „je..nim klovnom“ i poručio mu: „Ovo je Njujork, ne je..na Srbija!“

Srećom, Viktor je sačuvao hladnu glavu, a dvojica navijača su posle izbačeni sa tribina.

Meč odigran rano jutros po srednjoevropskom vremenu trajao je dva časa i 23 minuta, a pripao je Goju, koji je kao 106. sa ATP liste postavljen za osmog nosioca u kvalifikacijama.

Gojo je dobio prvi set zahvaljujući brejku u 12. gemu. Novopazarac Međedović, 145. teniser sveta, u devetom gemu drugog seta je anulirao gubitak servisa iz šestog gema i kasnije u taj-brejku stigao do izjednačenja.

U odlučujućem setu presudio je brejk Goja u petom gemu, koji će put ka glavnom žrebu poslednjeg grend slem turnira u sezoni nastaviti duelom sa Adrijanom Andrejevim iz Bugarske.

Andrejev je 192. na ATP listi, a na startu kvalifikacija je pobedio tri pozicije slabije rangiranog Nermana Fatića iz Bosne i Hercegovine.

Otvoreno prvenstvo SAD, koje počinje 28. avgusta, igra se na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 65 miliona dolara.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)