AKO NISTE GLEDALI... Najzanimljiviji detalji sa epskog finala Đokovića i Alkaraza (VIDEO)

Novosti online

21. 08. 2023. u 10:17

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu u Sinsinatiju, pošto je pobedio prvog tenisera sveta Španca Karlosa Alkaraza sa 2:1, po setovima 5:7, 7(9):6(7), 7:6(4).

АКО НИСТЕ ГЛЕДАЛИ... Најзанимљивији детаљи са епског финала Ђоковића и Алкараза (ВИДЕО)

Foto: AP

Nole je do svoje treće titule u Sinsinatiju stigao posle tri sata i 50 minuta igre.

U prvom setu, Đoković je prvi stigao do brejka i poveo 4:2, ali je Alkaraz brejkovima u sedmom i 11. gemu stigao do preokreta i vođstva u setovima.

Alkarazs je u trećem gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski teniser brejkom u osmom gemu uspeo da stigne do izjednačenja i pobednik se odlučivao u taj-brejku.

Na startu taj-brejka drugog seta Đoković je poveo sa 2:0, ali je Španac izjednačio na 3:3. U 11. poenu Đoković je uspeo da spase meč-loptu, da bi u 16. poenu iskoristio set-loptu, slavio sa 9:7 i stigao do izjednačenja u setovima.

Đoković je u sedmom gemu trećeg seta iskoristio petu brejk-loptu i stigao do prednosti od 4:3. U devetom gemu Alkaraz je uspeo da spase dve meč-lopte i smanji rezultat na 4:5, a u narednom gemu iskoristi petu brejk-loptu i u potpunosti se vrati u meč.

Alkaraz je posle četiri spasene brejk-lopte u 11. gemu poveo sa 6:5, ali je Đoković sigurnim servisom u narednom gemu stigao do izjednačenja i pobednik se rešavao u taj-brejku.

Đoković je u taj-brejku bio sigurniji i pri rezultatu 6:4 iskoristio petu meč-loptu i stigao do titule.

Kako je meč počeo kasno za navijače u Srbiji mnogi, nažalost, nisu bili u prilici da uživo isprate ovaj teniski spektakl.

Za sve vas koji ste propustili epsko finale, ali i one koji žele ponovo da uživaju u čarolijama Srbina i Španca, imamo sjajnu video-kompilaciju najzanimljivijih momenata sa meča za pamćenje!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost