SENZACIJA U SINSINATIJU: Ispao finalista tri od poslednjih pet grend slemova!

Novosti online

16. 08. 2023. u 21:52

"Sinsinati open", ATP turnir iz masters serije 1000, ostao je bez još jednog vrhunskog tenisera.

СЕНЗАЦИЈА У СИНСИНАТИЈУ: Испао финалиста три од последњих пет гренд слемова!

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Dušan Lajović eliminisao prošlonedeljnog šampiona Toronta, Janika Sinera, a prethodno ispali i sedmi i 12. nosilac (Rubljov je izgubio od Rusovorija, a Ože-Alijasim od Manarina), poražen je i peti favorit.


Naime, Kapser Rud, Norvežanin koji je igroo u prošlogodišnjim finalima Rolan Garosa i Ju-Es opena, a i u ovosezonskom meču za trofej Otvorenog prvenstva Francuske, izgubio je od 70. s ATP liste.


Australijanac Maks Pursel (na fotografiji) je Ruda savladao posle dva sata i jednog minuta borbe - rezultat je na kraju glasio 6:4, 3:6, 6:4.


Senzacionalni autsajder će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Franses Tijafo (SAD, 10. nosilac) - Stan Vavrinka (Švajcarska).

Kad Novak Đoković igra i protiv koga?

Nekoliko minuta nakon što je u utorak Nole u tandemu s kolegom iz reprezentacije Srbije, Nikolom Ćaćićem doživeo poraz u "Sinisiju", saznao je s kim će igrati u drugom kolu singla.

U pitanju je Španac Alehando Davidovič Fokina.

Alehandro Davidovič Fokina / FOTO: Tanjug/AP

Fokina je svog prvog suparnika na ovom mastersu, Tomasa Martina Ečeveriju iz Argentine, prilično lako savladao sa 6:3, 6:3, za 78 minuta igre.

Đoković i Davidovič Fokina trebalo bi da igraju u četvrtak od jedan sat, iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu, i to uz prenos uživo na portalu "Novosti".

Nole, inače, vodi protiv ovog španskog tenisera sa 3:1 u pobedama, ali poslednja dva meča nisu bila nimalo laka za srpskog asa.

Naime, nakon što je 2021. Fokinu preslišao i u Rimu i na Olimpijskim igrama u Tokiju (najpresa 6:2, 6:1, potom sa 6:3, 6:1), Đoković je od ovog člana reprezentacije Španije lepa izgubio na maestersu u Monaku 2022. Tada je rezultat bio 6:3, 6:7(5), 6:1 za Fokinu, koji je prilično "oznojio" Đokovića i na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada je Srbin pobedio posle dva taj-brejka rezultatom 7:6(4), 7:6(5), 6:2.

Ako vam se tenis sviđa, ono što u njemu radi Novak Đoković, a i ako pratite "beli sport" i zbog drugih u njemu, pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?