UMALO SENZACIJA: Srpkinja "imala u šaci" grend slem šampionku

Novosti online

12. 06. 2023. u 18:07

Srpska teniserka Natalija Stevanović bila je na dobrom putu da priredi veliko iznaneđenje na turniru u holandskom Hertogenbošu, ali nije uspela da nadigra grend slem šampiionku.

УМАЛО СЕНЗАЦИЈА: Српкиња имала у шаци гренд слем шампионку

Instagram / Natalija Stevanovic

Beloruskinja Viktorija Azarenka, koja je osvajala Australijan open 2012. i 2013, a u tri navrata (poslednji put 2020.) igrala finale Ju-Es opena, savladala je Stevanovićevu sa 7:6(5), 6:3.


Meč je trajao nešto više od dva sata, a Azarenka, koja je 19. teniserka sveta, prilično je morala da se pomuči da nadigra 231. sa VTA liste.


Srpkinja, koja je plasman u glavni žreb izborila kroz kvalifikacije, imala je čak pet set lopti pri vođstvu od 6:5 u prvoj deonici, a nakon što je Beloruskinja osvojila taj gem, osvojila je i taj-brejk koji je potom usledio, te i drugi set, i to serijom od tri uzastopna gema posle 3:3.


Azarenka, koja je na turniru postavljena za trećeg nosioca, igraće u drugom kolu sa pobednicom meča između Šveđanke Rebeke Peterson i Amerikanke Ešlin Kruger.
VTA turnir u Hertogenbošu igra se na travi za nagradni fond od 225.480 evra.

BONUS VIDEO: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa prestonicom Francuske

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!