ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU POSLE POBEDE: Bilo je iscrpljujuće, a kad uđe "crv" u glavu...

Raspoložen je bio Novak Đoković posle iscrpljujućeg meča i velike pobede u trećem kolu Rolan Garosa protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

ЂОКОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ  ПОСЛЕ ПОБЕДЕ: Било је исцрпљујуће, а кад уђе црв у главу...

Tanjug/AP

- Većinu meča sam se mučio i preživljavao, više nego što sam uživao i igrao. U prvom setu sam se pogotovo loše osećao, bio sam malaksao. Fizički nisam bio dobro. Izgurao sam nekako, preživeo taj prvi set, uspeo sam da se izvučem iz ponora – poručio je posle meča na konferenciji za medije.

Ističe da je u drugom setu bilo mnogo oscilacija, i na jednoj i na drugoj strani.

- U jednom gemu sam napravio tri duple greške, izgubio sam ritam na servisu, najviše zbog vetra. A kad uđe "crv" u glavu, izgubiš samopuozdanje u tom trenutku i onda to igrač njegovog kalibra oseti. Uspeo sam da "prelomim" u presudnim trenucima u oba seta, da zadržim koncentraciju i da odigram najbolje kad je najbitnije. Drago mi je što se to desilo. Onda sam povećao kvalitet igre u trećem setu i dominirao njegovim većim delom – zaključio je Novak.

Meč je bio dug i iscrpljujući.

- Dva seta su trajala tri sata, ne pamtim kada sam poslednji put igrao toliko. Možda, eventualno, s Nadalom u nekim našim velikim mečevima. Znao sam da će biti iscrpljujuća borba, ali nisam mislio da će trajati baš ovoliko, iako sam veoma svestan njegovih kvaliteta. Čestitam mu na velikoj borbi, zaslužio je bar da osvoji jedan set – bio je Nole fer prema svom protivniku.

BONUS VIDEO: ZVEČAN NAVIJA ZA NOLETA: Srbi okupljeni na protestu prate meč srpskog tenisera

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024