OLGA DANILOVIĆ BLISTA OD SREĆE (I NOVE LJUBAVI): Osećam da mi je mesto na velikoj pozornici!

Presrećna je bila Olga Danilović posle pobede na Italijankom Jasmin Paolini.

ОЛГА ДАНИЛОВИЋ БЛИСТА ОД СРЕЋЕ (И НОВЕ ЉУБАВИ): Осећам да ми је место на великој позорници!

Foto: Goran Čvorović

- Kada je poslednja loptica otišla u aut, osetila sam olakšanje. Ostala sam u meču, borila sam se poen po poen. Nisam mislila o rezultatu. Držala sam se, ponosna sam zbog toga, nisam dozvolila da se meč završi. Veoma sam srećna, prvi put sam u trećem kolu, mnogo mi to znači, imala sam dosta uspona i padova u poslednje vreme. Sada uzivam u ovom trenutku – poručila je srpska teniserka.

Konacno je ostvarila korak napred na grend slemu. To bi mogao da bude prelomni trenutak u njenoj karijeri.

- Osećam da pripadam velikoj pozornici. Imam igru za to, volim tenis. Ponosna sam što sam i dalje sa Novakom na istom turniru – rekla je Olga.

Zanimljiv trenutak na meču je bio kada joj je bivši kondicioni trener poslao energetski gel, pri rezultatu 5:2 za protivnicu u drugom setu. Posle toga je dobila sve gemove do kraja!

- Pao mi je šećer, malo sam se usporila. Rekla  sam sebi: daj da jedem ovo, vidiš da pomaže! Bio je to neki gel, šećer, nevažno. Posle meča sam mu poslala poruku da mi je stigao magični gel!

Foto: Goran Čvorović

Uz gel, verovatno u svemu udela ima i nova ljubav...

- Samo sam vas čekala! Pa, dobro, kada se osećaš lepo, sve je lakše. Kada si ispunjen na svakom planu, sve ide bolje. Ali, puno je tu sati provedenih na terenu i van njega. Ipak, kada je lepo van terena, možda može da bude bolje i na terenu, hajde tako da kažemo. Baš sam to lepo spakovala, stavila mašnicu i sve što treba!– našalila se Olga.

Do pobede vodili su je i mnogobrojni navijači sa tribina.

- Zaista sam uživala. Bilo je toliko Srba, čine me toliko ponosnom, kada vidim naše zastave, ljude koji mi daju podršku. Oni igraju poen po poen zajedno sa mnom. Mogu da budu glasni, ali je lepo imati podršku – bila je ozarena srpska teniserka.

Na kraju, posle pobede, sručila se na šljaku.

- Samo sam kleknula. Bio je to osećaj olakšanja, što sam izdržala na 1:5 i što sam meč loptu odigrala sam pametno, bez žurbe.

U jednom trenutku, nije znala koji je danas dan.

- Navijači su mi rekli: vidimo se u subotu. Mislila sam da je danas petak,  zato sam i pitala koji je danas dan, malo sam se zbunila! Lepo je to što postoji slobodan dan. Sada pokušavam samo da uživam u ovom trenutku. Emocije su nekada bile jače od mene, ali mislim da sada mogu da se nosim sa njima. Zadovoljna sam, ali nikada dovoljno. Uvek želim više.

Posle svega, već je popravila plasman na listi, sa 105. na 97. mesto, što je samo za jedno mesto više od njenog najboljeg rezultata u karijeri:

- Lepo je ući među 100, to mi je bio cilj za ovu godinu. Sada ga treba održati i biti tu konstantno.

Novinari su je pitali i da li se seća trenutka kada su se pre 15 godina, dve srpske teniserke, Ana Ivanović i Jelena Janković, ovde, na Rolan Garosu, borile za mesto najbolje igračice na svetu.

- To je bilo pre baš mnogo vremena... Naravno da se sećam! Ana i Jelena su bile moji idoli kada sam bila mala, pratili smo njih, kao i Novaka, Janka, Viktora.

Prva je srpska teniserka upravo posle Ane Ivanović koja je, posle 7 godina, ušla u treće kolo Rolan Garosa.

- Lepo je. Na tri grend slema do sada sam bila u drugom kolu, osećala sam da mogu još dalje ovog puta. Osećam bolje svoju igru i na meč sam izašla sa vizijom da mogu da odem dalje.

SLUŠAM SRPSKU MUZIKU

Strane novinare je zanimalo gde je Olga Danilović tako dobro naučila engleski jezik i da li je to možda bilo kroz slušanje muzike.

- Naučila sam engleski kada sam igrala na Floridi. Slušam više srpsku muziku. A engleski učim od malih nogu – odgovorila je Olga.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života