MUKE ZA ĐOKOVIĆA I OSTALE TENISERE U PARIZU: Ah, taj vetar!

Mnogo problema ovih dana na Rolan Garosu Novaku Đokoviću i ostalim teniserima pravi vetar koji neprestano duva u različitim smerovima.

МУКЕ ЗА ЂОКОВИЋА И ОСТАЛЕ ТЕНИСЕРЕ У ПАРИЗУ: Ах, тај ветар!

TV Eurosport

- Troši se mnogo energije, i fizički i mentalno, u ovakvim uslovima. Praktično si izbačen iz komforne zone. Zagrevaš se u određenim uslovima, igraš u potpuno drugačijim. Nepredvidivo je gde duva vetar, menja pravac hiljadu puta u toku poena, što utiče na poziciju na terenu, na distancu od lopte, na koordinaciju, na balans, na egzekuciju udarca, na taktiku – rekao je Nole.

To se najbolje videlo u prethodnom meču protiv Fučoviča.

- Set i po ni on ni ja nismo servirali prvi servis. Servirali smo drugi kao prvi, uglavnom kik. Baciš lopticu, a vetar je odnese tri metra od tebe. Ne možeš da je juriš. Jako je nezgodno za tempo i ritam. To nije prvi put, ali ne sećam se kada je ovako bilo poslednji put u Parizu, da toliko dana zaredom imamo ekstremno jak vetar – poručuje naš teniski as.

Đoković ističe da nije uživanje igrati u takvim uslovima.

- Više se radi o snalaženju i preživljavanju, da budeš skoncentrisaniji i, više od toga, veštiji, da se bolje snađeš od protivnika. Kasnije sam se malo adaptirao na te uslove, i podigao sam samim tim kvalitet igre, što se i odrazilo na rezultat – zaključio je Novak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)