ĐOKOVIĆ SE MALO NERVIRAO, ALI - USPEO! Novak preko američkog Srbina do drugog kola Rolan Garosa (FOTO)

Novosti online

29. 05. 2023. u 13:29

NOVAK Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je na startu pobedio Amerikanca Aleksandra Kovačevića 6:3, 6:2, 7:6 (1).

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)

Foto AP

Dominirao je srpski as tokom većeg dela meča. Jedino je malo problema bilo u trećem setu u kojem je Nole izgubio dva svoja servisa, to su ujedno bili i jedini brejkovi 114. na ATP listi. Tada se je bilo malo nervoze kod trećeg na planeti, što je i razumljivo, s obzirom na to da je želeo da meč traje što kraće.

Đoković u prva dva seta nije dozvolio rivalu nijednu brejk priliku. Treći počeo idealno, brzo je stigao do 3:1, no onda je došlo do pada što je momak iz Njujorka iskoristio i odveo taj segment meča u taj-brejk.

Ipak, tada je do izražaja došao kvalitet, ali i iskustvo. Nole je izvrsno odigrao 13. gem, Kovačeviću je prepustio samo jedan poen i tako završio duel koji je trajao dva sata i 29 minuta.

Partija koju je pružio Đoković svakako može da raduje. Pokazao je visok nivo tenisa, s obzirom na to da je u pitanju prvo kolo i da se treba priviknuti na podlogu, uslove... kao i još drugih stvari koje nosi sa sobom grend slem.

Novak će u drugoj rundi igrati protiv Mađara Martona Fučoviča sa kojim se do sada sastao pet puta i pobedio ga je u svih prethodnih četiri okršaja. Poslednji trijumf bio je baš u Parizu, ali na mastersu 2021. godine kada je Srbin slavio sa 2:1.

Novak Đoković - Aleksandar Kovačević 6:3, 6:2, 7:6

Treći set

7:6 - Novak Đoković je u drugom kolu Rolan Garosa, pošto je odigrao izvrsno u taj-brejku što pokazuje i broj poena koji je prepustio rivalu.

6:6 - Bez većih problema je Nole dobio 12. gem trećeg seta i igraće 14. taj-brejk ove sezone. Do sada je učinku 9-4.

5:6 - Na krilima napravljenog brejka Kovačević je dobio svoj servis gem i obezbedio taj-brejk, sada je na srpskom asu da uradi isto, kako bi bio u prilici da reši meč u tri seta.

5:5 - Novak nastavlja sa kockanjem. Servirao je za meč i dozvolio rivalu brejk.

5:4 - Kovačević je popravio skor za još jedan gem na semaforu. U narednom Nole servira za meč i plasman u drugo kolo, gde će snage odmeriti sa Martonom Fucovičem.

5:3 - Video je Nole da je vrag odneo šalu. Ubitačan servis gem Srbina koji nije dao promil šanse Kovačeviću.

4:3 - Naljutio se Đoković, zasukao rukave i napravio još jedan brejk ovog puta ključni, koji znači i plasman u drugo kolo Rolan Garosa.

3:3 - Novak je dozvolio Kovačeviću prvi brejk na meču. Đoković je ni iz čega napravio problem, nije mu ovo trebalo.

3:2 - Pustio je Kovačević ruku. Nema više šta da izgubi iz 0:30 je otišao u siguran servis gem.

3:1 - Opet je pretio Kovačević došao do 30:30, ali to je bilo sve, Novak je bio pravi u ključnim momentima i došao još bliže drugoj rundi Rolan Garosa

2:1 - Najduži gem od početka meča. Đoković je bio na korak da razoruža do kraja Kovačevića, ali nekoliko dobrih servisa Amerikanca je zadržalo u trećem setu.

2:0 - Imao je Kovačević 0:40, tri brejk lopte i šansu da prvi put uzme servis u karijeri Đokoviću. Novak kao da je napustio Filip Šatrije na tri minuta, pa se vratio i osvojio servis gem.

1:0 - Brejk Đoković! Raspao se Kovačević, njegova igra više ne liči ni našta.

Drugi set 6:2

6:2 - Rutina je danas Novakovo drugo ime. Kakav doktorski set za Srbina, Đoković se praktično nije ni oznojio.

5:2 - Kovačević produžava drugi set. Najsigurniji servis gem za Aleksa od početka meča.

5:1 - Lako i brzo je Novak stigao do 40:0, ali je Kovačević iznenadio riternom i produžio gem. Nije on još dugo potrajao, pa je na semaforu stajalo 5:1. 

4:1 - Novi brejk Đokovića. Nema više Kovačević ni snage ni znanja ni da se bori na svoj servis. Mašina Novak se upalila i ide ka drugom kolu Rolan Garosa.

Foto: AP

 

3:1 - Novakovi servis gemovi su kopija jedna drugog. Kovačević uzima jedan ili nijedan poen kad Đoković ima početni udarac i pitanje je samo kojim će rezultatom se završiti meč u korist Srbina

2:1 - Lako je Novak mogao i do 3:0 sa dva brejka, ali izvukao se Kovačević. Maestralno je Aleks odigrao na brejk lopti i zasluženo koliko toliko ostao u setu.  

2:0 - Prelep servis gem Srbina. Đoković je potvrdio servis gem, Novak igra lagano protiv Kovačevića, koji je trenutno samo nemi posmatrač.

1:0 - Brejk Đoković na startu drugog seta! Ne želi Novak da se dugo zadrži na terenu na premijeri Rolan Garosa. Srbin je ubacio u brzinu više i već na startu drugog seta lomi Kovačevića.

Prvi set 6:3

6:3 - Novak je razbio Kovačevića. Lagan prvi set za Srbina, kome ne smeta ni slaba poseta na Filip Šatrijeu ni provokacija navijača Rafaela Nadala. Nole jednostavno gazi, došao je u Pariz rešen da uzme 23. gren slem.

Foto AP

 

5:3 - Amerikanac ostaje u setu. Sledeći servis gem Novak treba da završi prvi set.

5:2 - Potvrda brejka! Ide Novak poput furije ka prvom setu. Posle nešto sporijeg ulaska, kao da je hteo da malo pusti Kovačevića da se razmahne, ali onda je Aleks napravio neke greške, koje nemaju veze sa terenom i Đoković je to odlučio žestoko da kazni.

4:2 - Brejk Đoković! Ušao je Novak u servis Kovačeviću i pokazao mu da neće biti popusta zbog srpskih korena. Odličan gem za Srbina i veliki korak ka prvom setu.

3:2 - Naljutio se Novak i na sebe što nije iskoristio brejk loptu, ali i na Kovačevića koji je dva puta pokazao da nema pardona prema idolu. Američki Srbin je prvo hteo da sakrije jedan aut, pa ga je sudija razotkrio, a pre toga nije priznao jednu dobru loptu. Ipak, Nole je miljama daleko u fer-pleju od svih ostalih igrača.

2:2 - Najneizvesniji gem u meču do sada. Imao je Novak brejk loptu, koju nije iskoristio, ali videli smo tada ono što smo želeli. Đokovićev ljutiti pogled koji nagoveštava uvek dobar turnir. Dugo mu je to nedostajalo na prethodnim turnira.

Foto AP

Tekst potpisa

2:1 - Novak još jednom siguran na svom servisu. Bunio se Kovačević na jednu odluku sudija, čime je pokazao da ipak neće biti danas bele zastave za Đokovića, ali to je sve što je učinio u ovom gemu.

1:1 - Uzvratio je Kovačević i osvojio svoj prvi gem. Momak, kome je majka Bosanka, otac Srbin, a on nastupa za SAD nije podlegao pritisku. A i kako će kad je Filip Šatrije čini se nikada prazniji kad igra neko od velike trojke Nadal, Federer, Đoković. Novak igra čini se pred rekordno maloj poseti na Rolan Garosu.

1:0 - Siguran prvi servis gem Đokovića na Rolan Garosu. Izgubio je Novak jedan poen, ali to je bilo sve od Kovačevića, koji je očigledno impresioniran i imenom rivala, ali i centralnim terenom u Parizu.

Uoči meča

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra protiv Aleksandra Kovačevića iz SAD u meču prvog kola Rolan Garosa.

Kovačević je trenutno 114. teniser sveta, a nikada u karijeri nije  igrao sa Đokovićem. Pobednik ovog duela igraće u drugom kolu sa Martonom Fučovičem iz Mađarske.

Đoković je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala, koji je kasnije osvojio titulu. Španski teniser je zbog povrede odustao od Otvorenog prvenstva Francuske.

Od srpskih tenisera, danas će na teren izaći i Filip Krajinović, Hamad Međedović i Dušan Lajović.

Krajinović bi trebalo oko 14 sati na terenu Broj sedam da igra protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa. Međedović će oko 15 sati na terenu broj Četiri sastati sa Amerikancem Markosom Đironom. Lajović će oko 16 časova na terenu broj Pet igrati protiv Kineza Žižen Žanga.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka