TO NIJE NOVAK ĐOKOVIĆ! Srbin se žalio na povredu, svađao sa stručnim štabom i na kraju napustio Rim

Novosti online

17. 05. 2023. u 12:38 >> 16:46

Holger Rune je u četvrtfinalu mastersa u Rimu savladao Novaka Đokovića - 6:2, 4:6, 6:2

ТО НИЈЕ НОВАК ЂОКОВИЋ! Србин се жалио на повреду, свађао са стручним штабом и на крају напустио Рим

Foto AP

Bio je to jedan od onih mečeva kada Nole nije Nole. Od starta je krenuo da se žali, buni, smetali su mu uslovi, povreda, stručni štab. Ništa mu u prvom setu nije polazilo za rukom, svi smo se nadali kiši u Rimu. A po nekom nepisanom pravilu ni ona nije bila saveznik, jer je Đoković bio apsolutno negativan čitav prvi set.

Iskoristio je to Rune i pored neke ne baš impresivne igre sa dva brekja rešio je taj deo igre u svoju korist - 6:2. Povreda je mučila Novaka ili glava... Nastavio je isto tako u drugom setu, činilo se svakog trenutka da će Đoković da preda meč. I onda se desilo nešto što je obično uvek okretalo meč u korist Srbina. Loša sudijska odluka na štetu Runea od strane Mohameda Lajanija je promenila sve-

Novak je zaigrao kao u najboljim danima, ni kiša ga nije sprečila da reši drugi set u svoju korist - 6:4. Činilo se da je Rune gotov, a onda ono što nas najviše plaši. Đoković nije bio jak onako kako smo navikli i što će biti problem u budućnosti. Obično Novak lomi rivale kada je teško, a sada je pregažen u tim momentima - 6:2.

Svađao se Nole sa stručnim štabom, sudijom, ništa mu nije bilo po volji i tako je otišao u propast, napustio Rim ranije nego ikada. A ono što nam dodatno stvara gorčinu je da uskoro kreće Rolan Garos, a ni traga ni glasa od pravog Đokovića.

Novak Đoković - Holger Rune 2:6, 6:4, 2:6

Treći set

2:6 - Imao je Đoković brejk loptu nije uspeo da je iskoristi, Rune svoju meč loptu jeste za veliki trijumf i plasman u polufinale mastersa u Rimu.

2:5 - Nekako je Novak preživeo i ovaj gem. Rune je došao sa 40:0 na 40:40 i onda sa dva poena Đoković je produžio agoniju. Holger servira za polufinale Rima.

1:5 - Rune na gem od velikog trijumfa. Novak nikako da uhvati formu na šljaci i pitanje je u kakvoj će formi dočekati Rolan Garos.

1:4 - Da li Novak može do senzacija. Uspeo je da osvoji jedan gem, ali mnogo mora još da radi ako želi da se vrati u set. Teško da će mu to poći za rukom danas protiv ovako raspoloženog Runea.

0:4 - Đoković dugo nije bio ovako inferioran u nekom meču kao u trećem setu sa Runeom. Danac je razbio Novaka, koji nema igru za sjajnog Holgera.

0:3 - Novi brejk Runea! Novak se raspao, nema rešenje za danski bedem. Holger igra maestralno. Đoković traži krivca u svom stručnom štabu, nije lako Goranu Ivaniševiću i ekipi da slušaju Srbina u ovom trenutku.

Foto AP

 

0:2- Rune potvrdio brejk i sada ima veliku prednost u trećem setu. Novak mora nešto drastično da promeni, ako želi da parira sjajnom Holgeru, koji diktira tempo i ide ka polufinalu Rima.

0:1 - Brejk Rune! Kada se činilo da se Novak vratio u meč i osvojio set Đoković je ponovo počeo da igra kao u prvom set. Katastrofalan servis gem i opet Srbin kreće iz minusa.

Drugi set 6:4

6:4 - Novak uzima set! Kakva stena je Đoković. Ni pljusak mu ne može ništa ni mladi Rune. Zna se ko je teniksi gazda GOAT.

15.48 - Nastavljen je meč

15.27 - Uskoro se može očekivati nastavak duela. Cerada koja pokriva teren je skinuta, te bi igrači uskoro trebali da budu na terenu.

Prekida se meč i to u kakvoj situaciji. Novak je bio na dva poena od seta, imao 0:30 na servis Danca, a onda je Rune prišao Lajaniju i rekao da ne može da igra zbog kiše, pa je sudija poslao igrače u svlačionicu.

5:4 Brejk Runea, pa izliv besa Đokovića na stručni štab. Opet je sve na Holgerovoj strani. Novak nikako da postane onakakv kakvog ga mi znamo. Danac je odličan.

5:3 - Treba priznati da je sudija oštetio Runea, što se videlo u ponovljenom snimku, ali to svakako odgovara Novak. Sada je Danac ostao u setu.

5:2 - Potvrdio je Đoković brejk. Rune ljut na sve oko sebe, ušao u sukob sa Lajanijem, pa tražio pomoć fizioterapeuta. Čine sve da poremete Srbina.

Foto: AP

 

4:2 - Brejk Đoković! Naljutio se Novak, izgledao je mrtav, a onda se vratio ni iz čega i napravio brejk. Bila je tu i jedna sumnjiva sudijska odluka u korist Srbina, koja je Danca izbacila iz takta. Holger je promašio zicer na brejk lopti i poklonio Noletu gem.

3:2 - Za nijansu bolji Đoković, kao da je lek krenuo da deluje. Možda u narednim gemovima budemo gledali boljeg Novaka.

2:2 - Kada servira Rune Novak ne postoji na terenu. Novi rutinski gem Danca, lekovi za sada ne pomažu Srbinu. Da li to Đoković rizikuje i Rolan Garos ako pogorša povredu.

2:1 - Preživeo je Đoković ovaj gem, pa pozvao pomoć lekara. Nije se dugo doktor zadržao, samo je Novak popio lek i vratio se na teren. Kiša bi mogla jedina da bude spas za Srbina, koji se jedva i kreće po terenu.

1:1 - Au kako igra Rune. Gem u Federerovom stilu, Novak je samo posmatrač danas u Rimu, a mladi Holger gazi ka polufinalu.

1:0 - Konačno nešto dobro u korist Đokovića. Novak je osvojio prvi servis gem u drugom setu. Daleko od toga da je digao igru, ali za sada bar je u setu, nije dozvoleo Runeu da odmah napravi brejk.

Prvi set 2:6

2:6 - Rune osvaja set. Đoković nastavlja sa katstrofalnom igrom, Rune su muči na prvi servis, ali Novak to ne koristi. Baš mu se ne igra danas u Rimu, teško da sa ovakvim pristupom može da se vrati u meč. Nole je glavom daleko od prestonice Italije.

2:5 - Spasao je Novak set loptu, preživeo ovaj gem, ali njegov govor tela i ponašanje ne ohrabruju. Srbin deluje loše, pravi nekarakteristične greške, a Holger se diže iz poena u poen.

1:5 - Šta se dešava sa Novakom? Povreda ili odlični Rune. Teško je zaključiti, ali Srbin liči na učenika, a Helgor učitelja. Kao da su obrnuli uloge. Rune ređa gemove i sada je na korak od seta.

1:4 - Holger razneo Novaka! Novi brejk Runea. Đoković nije ni bleda kopija tenisera koji čisti konkurenciju. Nesiguran u svoje udarce, konstantno se žali na uslove, gleda u stručni štab, a Danac to junački koristi.

1:3 - Nije se Rune uplašio Đokovića, a i što bi, već ga je pobedio jednom na omiljenoj podlozi Srbina. Maestralan servis gem Danca, imao je 40:0, Novak uzeo dva poena, ali to je bilo sve. Holger nastavlja da gazduje u Rimu.

1:2 - Konačno! Pomerila se nula na semaforu sa Novakovog imena. Autoritativan gem, baš onakakv kakav smo navikli da gledamo od Đokovića. Rune nije osvojio nijedan poen, što može da raduje srpske navijače. Definitivno, Novak kad se zagreje povreda se ne oseća.

FOTO: AP

 

0:2 - Kilavo je Novak počeo, da li zbog hladnoće u Rimu ili povrede koja je tu. Imao je ruku na srce 15:40, dve brejk lopte, ali nije na svom prepoznatljivom nivou. Rune je za sada taj koji se više pita u poenu. Srbin igra lenje udarce, a Danac je već blizu maksimuma. 

0:1 - Brejk na startu meča. Danac se ne šali.  Hladno vreme u Rimu, kiša preti svakog trenutka. A Rune je pokazao koliki je mangup kad je dobio prvi duel na mreži prilkom bacanja novčića i izabrao da prima prvi servis. Zna da Novak baš i ne voli prvi da servira, a i pre meča su se pojavile informacije da ima problema Srbin sa povredom. To se osetilo već u prvom servis gemu, kada je Holger brejknuo Đokovića.

 

Uoči meča

Novak Đoković poslednje dve godine konstantno ističe da ga zanimaju samo grend slemovi. Srbin sve radi kako bi se što bolje spremio za Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i Ju-Es open. Sa takvom mišlju je stigao i u Rim, da uhvati zalet za Pariz.

Bulonjska šuma je centar sveta za Đokovića, a onda se sve preko noći promenilo, odnosno preko dana. Potez Kamerona Norija da pogodi lopticom Novaka na mreži kada je ovaj okrenuo leđa izazvao je bes kod Srbina.

A Novak je tada aždaja, što se videlo juče na Foro Italiku. Bio je načet, povređen, spreman čini se da ustupi nekome Rim, ali sada niko ga neće i ne može pobediti. Zahvalite prljavom Britancu.

Prva prepreka novom Đokoviću, onom sa grend slemova je Holger Rune, dečak koji ni kriv ni dužan će verovatno završiti kao nova žrtva Srbina. Četvrtfinalni duel dvojice možemo reći dobrih prijatelja, iako je naš Nole mnogo stariji, počinje u 13 časova, kao prvi na Foro Italiku, ako kiša dozvoli.

Srbin i Danac su se sastajali dva puta. Novak je slavio posle četiri odigrana seta na Ju-Es openu 2021. godine, dok je Rune pobedio u finalu mastersa u Parizu posle tri odigrana seta. Evo prilike da Đoković povede u međusobim duelima i pokaže mladom Holgeru ko je tata.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!