KAMERONE, BAŠ SI JADAN! Novak Đoković očitao lekciju "prljavom" Britancu

Novosti online

16. 05. 2023. u 09:00

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu, pošto je danas u osmini finala turnira u glavnom gradu Italije pobedio Britanca Kamerona Norija 6:3, 6:4.

КАМЕРОНЕ, БАШ СИ ЈАДАН! Новак Ђоковић очитао лекцију прљавом Британцу

Foto: AP

Meč je trajao jedan sat i 28 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel srpskog i britanskog tenisera, a treći trijumf Đokovića, koji brani titulu u glavnom gradu Italije.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Danca Holgera Runea i Australijanca Alekseja Popirina.

Srpski teniser je sigurno ušao u meč i u prvom setu stigao je do prednosti od 3:0. Đoković je imao novu priliku za brejk u četvrtom gemu, ali je Nori smanjio na 3:1. Igralo se potom gem za gem. Đoković u osmom gemu nije iskoristio dve set lopte pri vođstvu od 5:2. Međutim, srpski teniser je u narednom gemu na svoj servis stigao do 6:3 i 1:0 u setovima.

Foto: AP

Tekst potpisa

Đoković je sigurno ušao u drugi set, a već u trećem gemu napravio je brejk. Britanac je uzvratio ribrejkom. Nori je u ovom gemu lopticom pogodio u nogu srpskog tenisera, dok je Đoković bio okrenut leđima ka mreži. Srpski teniser je bio ljut zbog ovog poteza Britanca, koji se izvinio Đokoviću.

Igralo se potom gem za gem. Srpski teniser je novi brejk napravio u devetom gemu i poveo 5:4, a onda je Nori zatražio medicinski tajm-aut. Đoković je potom na svoj servis stigao do 6:4 i zasluženog plasmana u četvrtfinale mastersa u Rimu.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.705.780 evra.

 

Drugi set 6:3, 6:4

6:4 - Imao je Nori - 0:30, ali stisnuo je Novak. Đoković je osvojio još jedan gem i izborio plasman u četvrtfinale Rima, a prljavom Noriju ostaje da samo razmišlja o svom jadnom potezu ...

5:4 - Nije mu Novak oprostio. Đoković pravi brejk sa nulom i sada servira za meč. Koliko je samo bezobrazan Britanac pokazuje i činjenica da je uzeo medicinski tajm-aut kako bi još više isprovocirao Novaka. Publika mu je žestoko zviždala, a Srbin je sve to primio lako.

4:4 - Ni trunke nade Novak nije dao Britancu na servis. Novi gem koji Đoković osvaja sa nulom.

3:4 - Preživeo je Britanac još jedan servis gem. Činio je Nole sve da ga brejkne, ali nije uspeo. Kao da je i Kameron dobio vetar u leđa sa onim prljavim potezom.

3:3 - Upalio je Nole motore do samog kraja posle sramnog poteza Norija i osvojio novi siguran servis gem.

2:3 - Potvrdio je Nori brejk, ali to je manje važno od onog što se dešava na Foro Italiku. Novak je toliko besan, da je prilkom odlaska na klupu tako pogledao Britanca kao da želi da ga ubije. 

2:2 - Kakav jadan potez Norija! Britanac je napravio brejk, ali poslednji poen je bio sve ne samo sportski. Novak je okrenuo leđa, a Kameron je napucao Srbina, što je žestoko iznerviralo Đokovića, koji je poludeo, gledao i pričao nešto sramnotnom Britancu.

2:1 - Brejk Đoković! Britanac polako može da pakuje kofere i seti se svojih reči sa kraja 2022. godine kada se ljutio na čelnike ATP da Đoković igra na Završnom mastersu. Smetala mu je Novakova zaštićenost, što mu Srbin nije oprostio.

Foto: AP

 

1:1 - Novak odgovara maestralno. Kakav servis gem sa nulom u korist Srbina. U prvom setu prvi servis nije bio neki beliki faktor za Srbina, pa je opet lako rešio taj deo igre u svoju korist, a sada je i to proradilo.

0:1 - Nori bolje počinje drugi set nego li prvi. Kameron je sa dva poena krenuo sjajnu, Đoković odgovorio na 30:30, a onda dve bombe su isčupale set i Britanac prvi put ima prednost na meču, bar u setu.

Prvi set - 6:3

6:3 - Prvi set uzima Novak Đoković. Jako čudno je sve bilo, prvo vreme u Rimu, kiša je padala sve do samog početka meča, najavljena je tokom dana, ali za sada je nema. Srbin je kasnio meč, Nori se nervirao. A kada je izašao Nole je delovao uspavano, sudario se u jednom trenutku sa satom, koji meri brzinu servisa, tražio tople obloge... I ništa to ga nije omelo da pokaže Kameronu ko je i dalje teniski gazda na svim podlogama.

5:3 - Spasao je Nori set loptu i osvojio još jedan gem. Đoković će u narednom servirati za set, koji je iz mnogo parametara bio jako čudan.

5:2 - Britanac preti, ali slaba vajda po njega. Nole je još jednom rutinski osvojio gem i čini se sve probleme izbacio na drugu stranu. Noriju se crno piše...

4:2 - Nori postaje ozbiljniji rival, kao da ga je uspavalo Novakovo kašnjenje. Britanac je sporo ušao u meč, ali svaki naredni servis mu je dosta sigurniji od prethodnog

4:1 - Kakav urlik Novaka Đokovića, nismo navikli na ovo ni po osvajanju gren slemova. Navijači u Rimu su se sledili. Naime, zapretio je Nori došao na 40:30, a onda sjajan poen u korist Srbina i gem koji ga približava prvom setu.

FOTO: Tanjug/AP

 

3:1 - Na pauzi između gemova Novak je tražio toplu oblogu od svog tima, a pojavila se i vest zbog čega je kasnio na meč, ukazivala mu se medicinska pomoć. A što se tiče terena Nori se pomakao sa nule. Iako je Đoković i u ovom gemu pretio, Britanac je koliko toliko ostao u setu.

3:0 - Đoković je potvrdio brejk. Nije Nori iskoristio Novakovu nezainteresovanost i umor na početku meča. Srbin šta više ima sigurnu prednost i ako se ovako nastavi samo ga kiša može sprečiti da završi meč što pre.

2:0 - Čudan je Đoković. U jednom trenutku se sudario sa satom koji meri brzinu servisa. Izraz lica mu pokazuje kao da mu nešto smeta, ali rezultat je neumoljiv u korist Srbina. Novak je već napravio brejk, šta bi bilo da mu je sve potaman. Nori je izgubio servis.

1:0 - Novak je dobro krenuo u meč, osvojio svoj servis, ali nešto čudno se dešava sa Srbinom. Đoković je prvo zakasnio na meč, a onda njegov servis je bio mlak, što su reditelji stalno prikazivali. Međutim, Nori nije uspeo ni da zapreti na servis Novaka.

 

Đoković zakasnio na meč

Novak Đoković u 11.05 nije nalazio u prostorijama za zagrevanje, tamo se nalazio samo Nori. Moguće i da je to deo taktike, ali sve ćemo saznati vrlo, vrlo brzo. Možda i zbog vremenskih neprilika, očekuje se kiša u Rimu.

Uoči meča

Novak Đoković u osmini finala mastersa u Rimu igra protiv Kamerona Norija, ali...

Vremenski uslovi prethodnih dana su napravili pravi pakao organizatorima takmičenja u prestonici Italije. Iako su turnir raširili na dve nedelje, već su ušli u škripac sa vremenom kako bi turnir završili na vreme.

Juče su Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev igrali svoje mečeve po pravom pljusku i na kraju su morali da budu prekinuti, a slično vreme, još gore, očekuje igrače danas u Rimu.

Đoković bi trebao da igra prvi meč od 11 časova na Foro Italiku protiv Norija u osmini finala, ali pitanje je da li će mu biti uopšte dozvoljeno i ako počne da završi meč. Gledajući vremensku prognozu u Rimu, nismo optimisti, ali s obzirom na to da Novak igra prvi meč, uz neke prekide bi trebalo da ga završi danas.

Foto: AP

 

Italijani su u neverici, posebno organizatori, gledaju u nebo i mole Boga, a mi čekamo Novaka. 

Srbin je do sada dobio oba meča protiv Norija, koji ga je čak krajem 2022. godine žestoko napadao zbog učešća na Završnom mastersu. Prvi put su se sastali 2021. godine na finalnom turniru, a drugi put na Vimbldonu prošle godine kada je Nori uspeo da uzme i jedan set Đokoviću.

Ipak, ovo će biti premijera na šljaci. Nori je do meča sa Novakom izbacio Aleksandera Milera iz Francuske i Martona Fučoviča iz Mađarske, dok je Đoković slavio protiv Martina Ečeverija iz Argentine i Grigora Dimitrova iz Bugarske. 

FOTO: EPA

 

Srbin je apsolutni favorit i nadamo se da će taj epitet opravdati, pogotovo kada više nema Karlosa Alkaraza u žrebu, pa bi titula u Rimu bila fenomenalna ulaznica za Rolan Garos, kada je Đoković u pitanju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)