NADAL DOTAKAO DNO: Rafa od 2005. godine nikada nije bio ovako nisko

Novosti online

20. 03. 2023. u 09:44

Španski teniser Rafael Nadal ispao je iz top 10 ATP liste – trenutno je 13. igrač sveta.

НАДАЛ ДОТАКАО ДНО: Рафа од 2005. године никада није био овако ниско

Tanjug/Ap

To je prvi put od 25. aprila 2005, odnosno posle tačno 6.538 dana da se "Bik sa Majorke" ne nalazi među desetoricom najboljih tenisera sveta.

Da stavimo ovo u drugačiji kontekst, kada je Nadal prvi put ušao u top 10, Rodžer Federer je imao četiri grend slem titule, Novak Đoković je bio 153. na listi, a aktuelni broj 1 Karlos Alkaraz je imao dve godine.

Nadal je ušao u 2023. kao broj dva, ali su usledili loš nastup na Australijan openu, gde je branio titulu, te povreda zbog koje je propustio naredne turnire.

Ostao je bez 500 bodova iz Akapulka, a sada i bez 600 iz Indijan Velsa, zbog čega je pao za četiri pozicije u odnosu na prethodnu ATP listu.

Nadal je rekord u broju sedmica u top 10 oborio 2020, kada je prestigao Džimija Konorsa (789) – a niz "Bika sa Majorke" se zaustavio na 910.

Ostaće nedostižan onaj apsolutni koji drži Martina Navratilova, koja je 1.000 nedelja bila u top 10 na VTA listi.

Nadalov povratak u top 10 očekujemo kada krene sezona na šljaci, jer Rafa pre Rolan Garosa ne brani mnogo bodova – samo 270, računajući Madrid i Rim.

A šljaka kreće od aprila, na turnirima serije 250 u Hjustonu, Marakešu i Eštorilu, dok će Nadal da se na teren vrati na mastersu u Monte Karlu 9-16. aprila, kada ćemo na terenu opet videti i Novaka Đokovića.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)