NOVAK ĐOKOVIĆ IZGUBIO PRVO MESTO NA ATP LISTI! Karlos Alkaraz "skinuo krunu" kralju belog sporta, Medvedev razočarao Srbiju

Novosti online

20. 03. 2023. u 01:40

KARLOS ALKARAZ I DANIL MEDVEDEV ukrstili su rekete u velikom finalu Indijan Velsa, turnira na koji Novak Đoković nije ni doputovao zbog odlučnog odbacivanja mogućnosti da se vakciniše protiv kovida 19. Na kraju, trofej ovog masters turnira podigao je Karlos Alkaraz nakon pobede rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

НОВАК ЂОКОВИЋ ИЗГУБИО ПРВО МЕСТО НА АТП ЛИСТИ! Карлос Алкараз скинуо круну краљу белог спорта, Медведев разочарао Србију

FOTO: AP/Tanjug

Bio je ovo prvi susret Alkaraza i Medvedeva još od prvog kola Vimbldona 2021. godine, što je bio ujedno i njihov jedini susret do danas. 

Rus je tada bio bolji lako u tri seta, ali je od tada do danas maleni Karlitos napravio dugačak put i pokazao da nije više teniska senzacija, već legitimni naslednik najvećih teniskih imena.

FOTO: AP/Tanjug

 

Pred njihov duel bilo je poznato da ukoliko momak iz Mursije stigne do trijumfa nad Moskovljaninom, vratiće se na prvo mesto ATP liste i na toj poziciji će zameniti Novaka Đokovića. 

I, to se i dogodilo, Alkaraz je pokorio Indijan Vels i sada ima 7.420 bodova, a Nole je zbog zabrane da učestvuje na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju ostao na 7.160 bodova.

Što se tiče samog finala, bilo je daleko od uzbudljivog. Na terenu kao da je postojao samo jedan teniser. 

FOTO: AP/Tanjug

 

Karlos Alakaraz igrao se sa protivnikom, slao je razorne vinere, a Medvedev...

Njemu prosto ništa nije polazilo za rukom. Čak i kada bi putanje njegove loptice bile savršene, Španac je stizao sve.

Rani brejk u prvom setu Alkaraz je čuvao do kraja i lako dobio set u svoju korist. Drugi je počeo još ubedljivije, napravio je dva vezana brejka i tu je sve bilo rešeno.

Medvedev je izgledao kao grogirani bokser i Špancu je trebalo samo da ga završnim udarcem nokautira, što je ubrzo i uradio tako što je bio siguran na svom servisu i tako je i svoje treće finale masters turnira završio trijumfalno. 

FOTO: AP/Tanjug

Ipak, Alkarazu neće biti lako da sačuva prvo mesto, jer u Majamiju brani 1.000 bodova i samo u slučaju da osvoji titulu i u Majamiju ostaće na prvom mestu pred sezonu na šljaci.

BONUS VIDEO:  SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)