ĐORĐE OTKRIO DETALJE: Novak Đoković grabi ka ATP rekordu, a kada je o Indijan Velsu i Majamiju reč, najvažniji potez je povučen

S. R.

13. 02. 2023. u 18:34

JOŠ samo sedam dana i Novak Đoković će se izjednačiti sa legendarnom Nemicom Štefi Graf po broju sedmica provedenih na prvom mestu ATP liste. Počeo je juče naš as da broji 376. nedelju u vrhu, a za dve, postaće apsolutni vladar i postaviti rekord, za koji se mislilo da neće biti oboren.

ЂОРЂЕ ОТКРИО ДЕТАЉЕ: Новак Ђоковић граби ка АТП рекорду, а када је о Индијан Велсу и Мајамију реч, најважнији потез је повучен

Tanjug/AP

Sve to može da bude zamajac za turnir u Dubaiju (27. februar - 5. mart), pošto je Novakov nastup tamo sve izvesniji, jer je u Beograd doputovao njegov fiozioteraput Marko Paniki, kako bi ga spremio za predstojeće izazove. 

Uz to, još uvek vlada neizvesnost oko nastupa na američkoj turneji (mastersi u Indijan Velsu i Majamu). Novakov brat Đorđe, gostujući na RTS, još jednom je potvrdio da predata dokumentacija za izuzeće od vakcinacije. 

- To je isključivo odluka vlade SAD. Oni i dalje zahtevaju da budete imunizovani da bi ste ušli u zemlju, nažalost. Ostaje nam samo da budemo strpljivi i da se nadamo, jer će Novakovim dolaskom profitirati i turniri, svi navijači širom sveta, kao i on sam - naglasio je Đorđe. 

Od preostalih srpskih igrača, na najnovijoj listi, najveći napredak ostvario je Laslo Đere, koji se pomerio pet mesta, pa je sada 57. mestu, dok je Filip Krajinović skočio dve pozicije i 69. je reket planete. Za korak unazad, vratio se Dušan Lajović, te je na 90. mestu, dok je Miomir Kecmanović zadržao 33. poziciju. 


ATP LISTA 

1. N. Đoković (Srbija) 7.070 

2. K. Alkaraz (Španija) 6.730 

3. S. Cicipas (Grčka) 5.940 

4. K. Rud (Norveška) 5.515 

5. A. Rubljov (Rusija) 4.065 

6. R. Nadal (Španija) 3.815 

7. T. Fric (SAD) 3.455 

8. F. Ože-Alijasim (Kanada) 3.260 

9. H. Rune (Danska) 3.136 

10. H. Hurkač (Poljska) 2.950 

------------------------- 

33. M. Kecmanović (Srbija) 1.275 0 

57. L. Đere (Srbija) 793 +5 

69. F. Krajinović (Srbija) 775 +2 

90. D. Lajović (Srbija) 591 -1 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!