ŠTA SE DESILO JELENI ĐOKOVIĆ? Nakon što je pokorio Australiju, otkriveno zašto Novak nije imao podršku supruge

Novosti online

01. 02. 2023. u 19:13

KADA je počelo ovogodišnje finale Australijan opena mnogi navijači Novaka Đokovića su se zapitali zašto su prazna mesta na kojima su obično tu njegov otac Srđan, kao i supruga Jelena. I dok je kasnije oktriveno, što se i naslućivalo da tata nije tu zbog prašine koju je podiglo njegovo poziranje za fotografiju sa ljudima koji podržavaju Rusiju, ostala je misterija zašto je supruga novog-starog svetskog broja jedan bila odsutna.

ШТА СЕ ДЕСИЛО ЈЕЛЕНИ ЂОКОВИЋ? Након што је покорио Аустралију, откривено зашто Новак није имао подршку супруге

Foto: Printskrin Jutjub/Graham Bensinger/K1 Televizija

Jelena nije bila u Australiji jer, prosto, neko je morao da ostane kod kuće sa decom. Ovo je potvrdio i sam Novak, koji je govorio pred novinarima nakon što je deseti put u karijeri podigao trofej u Melburnu.

Nole je priznao da mu jako teško pada razdvojenost od supruge i dece, ali i da je Jeleni neizmerno zahvalan što ona brine o porodici da bi on mogao da bude najbolji u tome što radi.

- Nisam srećan što sam daleko od svoje dece. Moja supruga i ja moramo mnogo da balansiramo da bi sve ovo funkcionisalo - rekao je Đoković.

JELENA ĐOKOVIĆ

Jelena Đoković ima 36 godina i rodila je dvoje dece. Poslednju deceniju je posvetila roditeljstvu i aktivizmu u radu sa Fondacijom Novak Đoković. Svakodnevno se bori da mladima u Srbiji omogući bolje obrazovanje i perspektivniju budućnost. Bavi se zdravom ishranom, psihologijom roditeljstva, mentalnim zdravljem, svim mogućim aspektima zdravijeg života i unapređenja sebe. Uz sve to, Jelena je stalna potpora svom mužu, a on nije malo puta napomenuo koliko je to težak zadatak.

Novak Đoković - Rafael Nadal & Rodžer Federer, međusobni učinak

 

Nakon što je Nole osvojio AusOpen, jedna od najtraženijih pretraga na internetu je bila "Đokovic vs Nadal H2H", odnosno Novak - Rafa, međusobni mečevi.

Sa razlogom.

Obojica su sada na po 22 osvojena grend slem trofeja, po čemu su iznad svih koji su se ikada tenisom bavili. Podsetimo, Rodžer Federer je u penziju otišao sa 20 takvih titula.

Đoković, inače, vodi protiv Nadala u pobedama. Trenutni rezultat je 30:29.

Rafael Nadal je, pritom, dobio tri od njihova poslednja četiri meča (finala Rolan Garosa 2020, Rima 2021 i, opet na Rolan Garosu, četvrtfinalni meč 2022. godine), a Novak je Španca upravo na Otvorenom prvenstvu Francuske pobedio u polufinalu 2021.

Iako dolaze "nove snage" u tenisu, možda baš na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafa ili Nole stigne do 23. grend slem trofeja i tako povede u tzv. "GOAT" trci (engl. skraćenica za Greatest of all time - najbolji svih vremena).

Što se Federera tiče, Nole je duele s njim završio posle tačno 50 mečeva i "dobio" slavnog Švajcarca sa 27:23 kada se računaju pobede.

Pored ukupnog učinka, Novak je od Rodžera bio bolji i na AusOpenu, i to sa 4:1. Dok je od Federera izgubio tamošnji prvi duel, 2007. u osmini finala, pobedio ga je četiri puta u polufinalima (a 2008, na putu ka svojoj prvoj grend slem tituli, Nole je Rodžera savladao kao dvostrukog uzastopnog ovajača Otvorenog prvenstva Australije).

Pratite i dalje sve vesti o Noletu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sa Kule Beograd poslata veličanstvena poruka Novaku Đokoviću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)