NISTE HTELI RUSE? U REDU, IMAĆETE RUSKINJE: Organizatori Australijan opena ovo baš i nisu očekivali

Novosti online

27. 01. 2023. u 20:01

Novak Đoković se plasirao u finale Australijan opena, ali će se na tom grend slemu u Melburnu dešavati još neke zanimljive stvari u preostala dva dana teniskih nadmetanja.

НИСТЕ ХТЕЛИ РУСЕ? У РЕДУ, ИМАЋЕТЕ РУСКИЊЕ: Организатори Аустралијан опена ово баш и нису очекивали

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Jedan meč posebno će pratiti Rusi.

Podsetimo, odlukom organizatora Australijan opena, u sklopu bezrezervne podrške Ukrajini koja je u ratu, na "Melburn parku", na kome se i održava pomenuti turnir, zabranjeno je nošenje i isticanje ruskih zastava.

Time je samo produžen udar na ruske sportiste, koji odlukama Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske asocijacije (VTA) od izbijanja rata ne mogu da nastupaju ni uz isticanje imena zemlje iz koje su, već isključivo kao "neutralni sportisti", a na nadmetanjima na kojima je predviđeno da se intonira himna u čast šampiona, zabranjeno je puštanje ruske himne u eventualnoj situaciji da Rus ili Ruskinja osvoji titulu. Naravno, zabrana isticanja ruskih zastava pored imena takmičara i takmičarski se podrazumevala.

Međutim, to nije omelo ruske teniske nade doguraju do finala grend slema u Melburnu.

O tome novinska agencija RIA Novosti izveštava ovako:

Ruske teniserke u finalu juniorskog Australijan opena

Ruskinje Mira Andrejeva i Alina Kornjejeva igraće u finalu juniorskog Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, koji se odrava u Melburnu.

U polufinalu je Andrejeva, inače sedmi nosilac, pobedila predstavnicu Velike Britanije Stojeberovu (13. nosilac) sa 6:3, 6:2 za sat i 23 minuta.

Kornjejeva (9.) je Japanku Sajaku Išii savladala sa 2:6, 6:4, 6:2 posle sad i 49 minuta borbe.

Kada Novak Đoković igra finale?

Novak Đoković će u završni ovogodišnji pohod na 10. titulu Australijan opena krenuti u nedelju, kada će, u idealnom terminu, igrati finale protiv Stefanosa Cicipasa. Pratite i taj meč za ulazak u istoriji na sportskim stranicama portala "Novosti".

BONUS VIDEO - PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

Pratite "Novosti sport" i na Fejsbuku!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)