PUTINOV PRIJATELJ MU SPASAO ŽIVOT: Srđan Đoković nikada nije krio ljubav prema Rusiji - Evo kako je govorio kroz godine

A. I.

26. 01. 2023. u 11:36

DOSTA prašine podigao je potez Srđana Đokovića, on se sinoć u Australiji fotografisao sa navijačima koji su nosili ruske zastave, a taj čin izazvao je i reakciju ukrajinske ambasade koja traži njegovo proterivanje.

ПУТИНОВ ПРИЈАТЕЉ МУ СПАСАО ЖИВОТ: Срђан Ђоковић никада није крио љубав према Русији - Ево како је говорио кроз године

Ž. Knežević

Ljubav Srđana Đokovića nije od juče. Naime, otac najboljeg svetskog tenisera često je u javnosti govorio o Rusiji i ruskom narodu. Ipak, posetio je zemlju samo jednom.

- Bio sam samo jednom u Rusiji, kada je Dejvis kup održan u Moskvi. I želim da odem tamo ponovo, da posetim Sankt Peterburg. Tamo imam prijatelja, Genadija Timčenka, počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu, rekao je 2019. godine Srđan.

U više navrata isticao je i da mu je ruski državljanin spasao život.

- Spasao mi je život pre šest i po godina. Imao sam sepsu i nije bilo uslova da se brinem o svom zdravlju. Onda me Timčenko poslao privatnim avionom na kliniku u Monaku. Da smo čekali još nekoliko dana, umro bih. Zato svoj život dugujem Genadiju Timčenku. On je veliki čovek i jako voli Srbiju i Srbe - otkrio je Srđan Đoković.

FOTO: D. Milovanović

Inače, Timčenko važi za jednog od najbogatijih ljudi na svetu. Veliki je prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina, a u njegovom vlasništvu su velike naftne, gasne i petrohemijske kompanije. On je i predsednik Ruske nacionalne hokej lige (KHL), kao i predsednik hokejaškog kluba SKA iz Sankt Peterburga.

U intervjuu datom iste godine govorio je o ljubavi ka Rusiji.

– Naša osećanja prema ruskom narodu i ruskoj državi su ista kao i prema Srbiji. Ko drugačije razmišlja, on ne razmišlja u pravom pravcu. U suštini svih sukoba i ratova u čitavoj ljudskoj istoriji je versko pitanje, i ovog puta ti sukobi i ta netrpeljivost prema nama na lokalnom i prema Rusima na globalnom nivou potiču iz verskog pitanja, istakao je Đoković.

Foto: N. Paraušić

Potom, on je pohvalio Vladimira Putina.

– Ja Rusiju smatram za svoju domovinu, a sadašnjeg predsednika smatram za spasitelja Rusije i ruskog naroda. Bilo je mučno gledati kako se ta ogromna zemlja i fantastičan narod nalazi na rubu propasti.

U januaru 2022. godine Srđan Đoković je na protestu pred Skupštinom Srbije govorio o agoniji kroz koju je prolazio Novak, istakavši da mu podršku pruža i narod Rusije.

- Ponosni Novak, naša duša, srce i krv. Ovo je samo početak agonije. Oni hoće da ga drže ne u pritvoru, nego u zatvoru do ponedeljka. Zamislite da do ponedeljka drže najboljeg sportistu sveta u zatvoru. Svi smo uz njega, Balkan, Daleki i Bliski istok, naše majke Srbija i Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika... Svi smo uz našeg Noleta i svakog dana će nas biti sve više. Ne osećamo hladnoću već samo pripadnost srpskom, slobodarskom narodu. Novak je naše proviđenje, pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, Novak je Srbin, iz Srbije. Odavde, iz Beograda. Hvala vam svima što ste došli, rekao je otac najboljeg tenisera sveta.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna