DRAMA NAKON MEČA ĐOKOVIĆ - RUBLJOV ZBOG PUTINA: Srpski navijači uhapšeni! Australijan open ne trpi podršku Rusiji

Novosti online

25. 01. 2023. u 21:48

NAKON što je Novak Đoković eliminisao Andreja Rubljova sa Australijan opena, policija u Melburnu privela je četvoricu srpskih navijača koji su došli da bodre srpskog asa.

ДРАМА НАКОН МЕЧА ЂОКОВИЋ - РУБЉОВ ЗБОГ ПУТИНА: Српски навијачи ухапшени! Аустралијан опен не трпи подршку Русији

FOTO: EPA

Kako se navodi, oni su skandirali "Srbija - Rusija", a takođe su i istakli rusku zastavu sa odštampanim likom predsednika Rusije Vladimira Putina.

Poznato je da su zbog sankcija na teniskim terenima zabranjena ruska obeležja. Stoga i teniseri iz Rusije nastupaju kao neutralni sportisti. Zabranjene su i ruske zastave u Melburnu, pa je stoga australijska policija regovala.

- Četvoro ljudi iz publike napuštalo je stadion noseći neprikladne zastave i simbole, uz to su pretili pripadnicima obezbeđenja. Policija je intervenisala i nastaviće da ih ispituje. Komfor i bezbednost svih naši su prioriteti i radimo na ovome blisko sa obezbeđenjem i nadležnima - navedeno je u saopštenju.

FOTO: EPA

Jedan od privedenih je i Zoran Pavlović, Srbin iz Amerike, jedan od najstrastvenijih obožavatelja Noleta na tribinama. Cela Srbija, ali i dobar deo sveta video je njegovu majicu sa natpisom "Đoković, Jokić, Mesi".

Po završetku meča, on je ekskluzivno za "Kurir" objasnio šta se dogodilo. Kaže da ga je policija izvela sa terena, ali im je sve ubrzo bilo jasno.

- Odmah sam im rekao da je moje ime Zoran i da sam poznat po majicama sa slovom "Z". Dao sam im i dokumenta, a policajci su mi se uljudno izvinili i pustili me - poručuje ekskluzivno za Kurir Zoran Pavlović.

Zoran je imao sreće, ali pitanje je šta će biti sa preostalim Srbima koji su sada u pritvoru.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)