SRBIJA DOBILA PROTIVNIKA U DEJVIS KUPU: Novak ide na dobro poznatog rivala

Novosti online

27. 11. 2022. u 13:36

UOČI današnjeg finala Dejvis kupa u kome se sastaju Kanada i Australija, održan je žreb za narednu sezonu. Srbija je bila nosilac, ali nije imala mnogo sreće u žrebu, pošto je za protivnika dobila ekipu koja ima igrača u samom svetskom vrhu.

СРБИЈА ДОБИЛА ПРОТИВНИКА У ДЕЈВИС КУПУ: Новак иде на добро познатог ривала

FOTO: Neda Miletić/TSS

To, naravno, nije veliki problem za našu selekciju koju predvosi najbolji teniser sveta svih vremena, ali postaje već malo čudno kako to teniski moćnici obavljaju žrebanje, setimo se samo izvlačenja grupa za Završni ATP turnir.

Srbija je kao šesti nosilac na žrebu i deveta selekcija na Dejvis kup renking listi izvukla Norvešku koju predvodi Kasper Rud, a pored njega nastupaju i Viktor Đurasović, Simon Bratholm i Lukas Lilengen.

Norvežani su do kvalifikacija za Finalni turnir došli pobedivši u Svetskoj grupi 1 Indiju sa 3:1. Bodove su doneli Rud i Đurasović u singlu i zajedno u dublu dok je jedini poen za Indiju osvojio Nagal protiv Lilengena.

Svetska grupa se igra po starom sistemu na tri pobede iz četiri singla i jednog dubla, dok se u Finalu igraju dva singla i dubl.

Srbija je ove godine u polufinalnoj grupi bez Đokovića u timu savladala Kanadu, ali je izgubila od Španije pa je u krugu od tri ekipe ispala zbog najlošijeg odnosa pobeda u partijama.

Ostali parovi kvalifikacija:

Mađarska – Francuska

Hrvatska - Austrija
Uzbekistan - SAD
Nemačka - Švajcarska
Kolumbija - Velika Britanija
Čile - Kazahstan
Južna Koreja - Belgija
Švedska - Bosna i Hercegovina
Holandija - Slovačka
Finska - Argentin
Portugal - Češka.

Domaćin Španija i ovogodišnji polufinalista Italija dobile su specijalne pozivnice za Finalni turnir koji će se održati od četvrtog do šestog febrara sledeće godine. Preostala dva mesta popuniće ovogodišnji finalisti Kanada i Australija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)