"NADAM SE DA ĆU DALEKO DOGURATI": Novak Đoković kreće po sedmu vimbldonsku krunu

Novosti online

26. 06. 2022. u 21:17

NOVAK Đoković duelom protiv Sunvu Kvona počinje učešće na Vimbldonu. Srbin je izneo očekivanja pred početak trećeg grend slema u sezoni.

НАДАМ СЕ ДА ЋУ ДАЛЕКО ДОГУРАТИ: Новак Ђоковић креће по седму вимблдонску круну

FOTO: AP

Prvi nosilac turnira u Londonu meč igra u 14.30, a u dobrom raspoloženju dočekuje početak Vimbldona koji je osvajao šest puta.

- Trudim se da donesem dobru energiju i raspoloženje. Nadamo se da ću naredne dve nedelje daleko dogurati. Biće dosta tenzije, pritiska, očekivanja. To je nešto uobčajeno i osećaj koji dosta dobro poznajem. Obično je dan-dva pred turnir manji intenzitet treninga, koncentrišem se na određene tehničke detalje, da se očuva dobar osećaj za udarce i generalno da uđeš u turnir svež i motivisan - rekao je Đoković za "Sport klub".

"Volim da dođem kući u zgarljaj najbližima"

Treći reket sveta je svestran za razliku od nekih drugih igrača koji su fokusirani iskuljivo na tenis.

- Ne znam, ne bih da pričam u njihovo ime. Ima igrača koji žele da razbiju rutinu. Dosta njih odseda u gradu, šetaju, da promene sredinu. Većina igrača, uključujući i mene, odseda u blizini terena, da bi izvegli gužvu u saobraćaju, mirnije je... Ja volim porodični, kućni ambijent. Kad se vratim sa uzbudljivog poslovnog dana da dođem kući u zagrljaj najbližima da punim baterije za naredni dan - istakao je trostruki uzastopni šampion Vimbldona.

Podsetimo, pored Novaka sutra će od Srba u muškoj konkuenciji nastupiti Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Laslo Đere. Na terenu će biti Aleksandra Krunić jedina naša predstavnica kod teniserki.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri