"UŽASNIH DANA JE SVE MANJE": Rafael Nadal pred start Vimbldona pričao o povredi koja ga muči godinama

Novosti online

26. 06. 2022. u 13:55

Rafael Nadal ima jedinstvenu šansu ove sezone da krene u pohod na kalendarski grend slem, nešto poput Novaka Đokovića prošle godine.

УЖАСНИХ ДАНА ЈЕ СВЕ МАЊЕ: Рафаел Надал пред старт Вимблдона причао о повреди која га мучи годинама

FOTO: EPA

Španac je sa velikim ambicijama stigao i na Vimbldon posle osvajanja pehara u Melburnu i Parizu, čime je skor najvećih trofeja poboljšao na 22.

Novak Đoković, koji ima dva pehara manje, kao i Rodžer Federer, prvi je favorit u Londonu, a za razliku od Pariza, kada je medijima dominirala priča o hroničnoj povredi stopala španskog tenisera, u Londonu je drugačije.

- Očigledno je, čim sam ovde, znači da su stvari bolje. Da nije tako, ne bih sada ni bio ovde. Srećan sam kako sve ide, kako se stvari razvijaju. Ne mogu da budem maksimalno srećan jer ne znam šta sve može da se dogodi. Mogu samo da pričam o tome kako se sada osećam, barem što se tiče protekle dve nedelje", kaže Nadal.

Nadal je potvrdio da stvari za njega idu u dobrom smeru...

- Ima nekoliko stvari koje su vrlo važne za mene. Pre svega, mogu normalno da hodam većinu dana, gotovo svaki dan. To je glavna stvar. Kada se probudim, ne osećam taj bol koji sam imao u poslednjih godinu i po dana, tako da sam srećan zbog toga. Druga stvar, što se tiče treninga, u celini je sve bolje. U poslednje dve nedelje nisam imao nijedan od tih užasnih dana da ne mogu da hodam", dodao je Španac.

Španac priznaje da ne zna koliko dugo će biti u ovom stanju, ali za sada nema problema.

- Ne mogu da vam kažem da li će taj povoljan momenat trajati nedelju, dva ili tri meseca. Tretman koji sam uradio nije otklonio moju povredu, niti je poboljšao, ali je nestalo tog bola. To je bio glavni cilj", zaključio je pobednik Rolan Garosa.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili