MEJLOM DO VIMBLDONA: Nekada velika teniska nada preko tastature došla do grend slema učešća

Novosti online

26. 06. 2022. u 12:47 >> 12:48

DARIJA Savil, poznatija pod devojačkim prezimenom Gavrilova je pristupila uspešnoj prijavi za vajld kard na Vimbldonu. Njena marljivost i entuzijazmom osobe koja traži posao i juri priliku iz snova dali su rezultate.

МЕЈЛОМ ДО ВИМБЛДОНА: Некада велика тениска нада преко тастатуре дошла до гренд слема учешћа

FOTO: EPA

Naime, Australijanka, koja je u februaru bila na 627. mestu, napravila je zapanjujuć prodor kako bi se vratila među prvih 100, ali je njen porast forme desio prekasno da bi zaslužila direktan ulazak na Vimbldon.

Svesna da njeni snažni rezultati u Sjedinjenim Državama u martu i nastup u trećem kolu Rolan Garosa nisu mogli da privuku pažnju Ol Ingland kluba, Savil je krenula na posao.

Uz pomoć svog supruga Luke Savila, šampiona Vimbldona 2011. u konkurenciji juniora, poslala je mejl ljudima koji odlučuju ko će dobiti vajld kard za nezvančno prvenestvo sveta u tenisu.

- Imala sam nula očekivanja. Moja namera nije bila da se hvalim rezultatima koje imam, ali sam im samo napisala da mi malo fali da budem unutra.

- Posle tog poslala sam još jedan mejl sadržine: Dobro sam igrala u Berlinu, i sada sam u top sto! Halo? Molim vas?

Foto: EPA

Uporna je Darija ni tu nije stala pa je ponovila mejl identične sadržine. A onda su njene molbe uslišene.

- Sedela sam u sobi u Berlinu kada je stigao mejl da sam dobila specijalnu pozivnicu. Počela sam da skačem okolo. Vimbldon je divan. Turnir iz snova - rekla je Savil, inače 96. na svetu, čija će prva protivnica u Londonu biti Tomova.


Posle burne tri godine u kojima je kuburila sa povredom ahilove tetive i povrede skočnog zgloba super-talentovana Australijanka je imala malo sreće. Fortuna ponovo favorizuje nekadašnjeg prvog juniora sveta u ženskoj konkurenciji, koji je u jeku zvezdanog perioda i na teniskom terenu i van njega.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati