ĐOKOVIĆ SVE BOLJI I BOLJI, ALI NADAL JE FAVORIT: Slavni trener najviše šansi na Rolan Garosu daje Rafi

O. M.

16. 05. 2022. u 12:18 >> 12:22

SEZONA na šljaci uskoro dostiže vrhunac, a odavno se nije desilo da na drugi grend slem sezone Rafael Nadal dolazi bez osvojenog bar jednog od tri mastersa koji se igraju na njemu omiljenoj podlozi. Preciznije, ako ne računamo sezonu 2020, kada Monte Karlo i Madrid nisu ni igrani, Rafa je bez velike titule na šljaci ostao samo još 2015, kada nije uzeo ni Rolan Garos, gde je stigao samo do četvrtfinala.

ЂОКОВИЋ СВЕ БОЉИ И БОЉИ, АЛИ НАДАЛ ЈЕ ФАВОРИТ: Славни тренер највише шанси на Ролан Гаросу даје Рафи

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Uprkos lošem početku sezone na šljaci i pogoršanja problema sa stopalom koje ga muči celu karijeru, titula "kralja šljake" daje mu i te kako razloga da se nada 14. trijumfu u Bulonjskoj šumi.

Tako razmišlja i Pol Anakon, veliko trenersko ime, koji je trenirao velikane Pita Samprasa i Rodžera Federera, kao i Stena Vavrinku, Tima Henamana, Sloan Stivens, a sada trenira Tejlora Frica.

- U mojoj glavi, Nadal je prvi favorit, Đoković je drugi, a Alkaraz treći, oni se izdvajaju - smatra Amerikanac.

On je u komentaru za Tenis Čenel tokom mastersa u Rimu, na kom je trijumfovao Novak Đoković, rekao kako je El Matador u prednosti bez obzira na trenutne okolnosti.

Nadal u Rimu nije uspeo da odbrani titulu pošto ga je u trećem kolu eliminisao Denis Šapovalov. U Madridu je zaustavljen na stepeniku više, u četvrtfinalu ga je porazio Alkaraz, a u Monte Karlu nije učestvovao.

Iskusni stručnjak je pažljivo pratio mečeve sa Foro Italika i priznaje da je najbolji teniser sveta, Novak Đoković u usponu forme.

- Što se tiče Novaka, njegova forma je sve bolja i bolja, videli smo to ovde u Rimu. Udara lopticu jako dobro. Mnogo toga može da se dogodi, na grend slemu je potrebno sedam pobeda u tri dobijena seta - zaključio je Anakon.

Rolan Garos počinje u nedelju 22. maja, na Novakov 35. rođendan. Ovog ponedeljka počele su kvalifikacije za drugi grend slem sezone, na kojima od srpskih tenisera učestvuje Nikola Milojević.

BONUS VIDEO - Novak i Jelena Đoković u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije