SKANDAL! Napadali Đokovića, a uzimali lažne potvrde o vakcini

Novosti online

07. 02. 2022. u 08:27

POSLE dešavanja sa Australijan opena, kada je odlukom Federalnog suda Novak Đoković deportovan posle 11 dana torture u Melburnu, stigle su mnogobrojne reakcije.

СКАНДАЛ! Нападали Ђоковића, а узимали лажне потврде о вакцини

Foto: EPA

Ipak, nove informacije do kojih je došao Teniski savez Mađarske tvrde da su pojedini igrači nastupali u Melburnu sa lažnim kovid propusnicama.

Reč je o nečemu što bi moglo da preraste u ozbiljan skandal, a “Ubitenis” piše da je u svemu učestvovalo više igrača i trenera.

Navodno, prvo je ovu vest objavio portal “24.hu”, putem kog je u javnost pušteno pismo Katalin Marosi, koordinatorke nacionalnog tima i nekadašnje 33. igračice planete u dublu.

Ona je na kraju 2021. godine zatražila od pojedinih igrača osnovne podatke poput imena i prezimena, a navodno to je sve bilo u cilju izrade lažnih kovid propusnica.

– Potreban nam je PCR test, ali sad ovo možemo da rešimo ako mi pošaljete potrebne podatke koje prosleđujem doktoru da izda nalaz, a deca mogu da se provuku – pisalo je u poslatom mejlu.

FOTO: AP/Tanjug

 

Da nešto nije u redu smatra i selektor Dejvis kup reprezentacije Mađarske Gabor Koves, koji je vakcinisan i ovaj dokument mu nije bio potreban.

– Pre Dejvis kupa u Torinu, kao neko sa punom zaštitom, tri vakcinacije, dobio sam papir koji mi nije trebao, jer sam mogao da putujem i bez njega. Samo neko ko nije bio vakcinisan je morao da ima ovaj kućni PCR test da bi ušao u zemlju. Bilo mi je čudno, jer su se radili PCR testovi na licu mesta – rekao je Koves.

To su razlozi zbog kojih su Mađari pokrenuli istragu, a u međuvremenu otkaz je dobila Marosi.

A ono što daje posebnu težinu ovoj priči je Marton Fučovič, glavni pljuvač Novaka Đokovića, osuđivao je Srbina, a on i njegovi su radili svašta...

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!