KUBANCI PRETEKLI SRBE: Odbojkaši posle poraza od Japana pali na deseto mesto svetske rang liste i ispod crte su za odlazak na LOI u Parizu

S. K.

25. 05. 2024. u 08:00

VEĆ na drugoj prepreci u Ligi nacija odbojkaši su se sapleli i prepustili devetu poziciju na svetskoj rang listi Kubancima. "Orlovi" su na turniru u Rio de Žaneiru neočekivano brzo, za 68 minuta izgubili od Japana (0:3 - 20:25, 16:25, 22:25) i u ovom trenutku su prvi ispod crte u borbi za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Izabranici Igora Kolakovića u subotu (02.00) igraju sa Brazilom, a u nedelju (19.00) ih očekuje okršaj sa Nemačkom.

КУБАНЦИ ПРЕТЕКЛИ СРБЕ: Одбојкаши после пораза од Јапана пали на десето место светске ранг листе и испод црте су за одлазак на ЛОИ у Паризу

Foto: Profimedia

I pre početka Lige nacija bilo je jasno da će borba sa Kubom za deveto mesto na FIVB listi, koje vodi u francusku prestnicu, biti žestoka. Kovačević i drugovi su imali minimalnu prednost od 16 bodova, koju su već posle dva kola izgubili, jer su Kubanici pobedama na Brazilom i Nemačkom, svoj konto uvećali za 19,88 bodova, dok su našima pobeda nad Iranom i poraz od Japana odnele 0,37 poena. Ipak, jasno je da će biti uspona i padova na listi i da sve zavisi od igre naših asova.

Srbi nikako ne smeju da ponove slabo izdanje iz duela sa Japanom, a ako već gube važno je da rivalu otkinu set ili dva, jer u tom slučaju gubitak je manji. I naravno moraju da pobede slabije rangirane ekipe.

- Ne možemo da pratimo ritam Japana ni kada u njihovom timu nema Išivakve i Rana. Jednostavno igraju jako disciplinovano, sistem poštuju do kraju i uvek mogu čak i iz bloka, iako nisu dominatno visoka ekipa, da naprave brejk poen. Jednostavno drže promenu, toliko su precizni da je to zadivljujuće. I kada uđemo u neki ritam ne možemo da ih pratimo, neke lopte nas "prozovu" da nismo spremni za njih, sve je kod njih brže i jednostavnije nego kod nas. Igraju sjajno, što nas nikako ne opravdava. Verovatno nismo bili i dovoljno prisebni, jer smo mislili da možemo da pobedimo, ali kada Japan igra ovako to je stvarno nemoguće - priznaje za sajt OSS selektor Igora Kolaković.

Poraz protiv Japanaca teško je pao kapitenu Urošu Kovačevića. Tim pre što smo ih do pre neku godinu lako pobeđivali:

- Veoma teška utakmica i naravno da smo mogli bolji. Sigurno je da ovo nismo mi.I prošle godine su pokazali kao da su 500 puta bolji od nas, a pre tri godine lagano smo ih pobeđivali. Mi smo manje, više isti tim. Samo ili su se oni poboljšali, ili smo mi ostareli, ja to ne znam. Sigurno je samo da smo se borili. Jasno je i da protiv ekipa koje su na rang listi ispred nas da moramo da damo 150 posto mogućnosti. Ne sećam se kada smo pobedi nekog ispred nas. A pobeda protiv Brazila bu nam prijala zbog samopouzdanja koje nam je uzdrmano.

Raspored

RIO

23. maj Srbija - Iran 3:1

23. maj Srbija - Japan 0:3

25. maj Brazil - Srbija 02.00

26. maj Srbija - Nemačka 19.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)