NJUJI NAPUŠTA RED BUL: Čuveni inženjer odlazi iz "bikova", imperija se raspada?

Novosti online

01. 05. 2024. u 12:25

POČETAK kraja moćne imperije? Red Bul je zvanično potvrdio da će čuveni inženjer Adrijan Njuji napustiti tim i poziciju tehničkog direktora tima u prvoj četvrtini 2025. godine!

ЊУЈИ НАПУШТА РЕД БУЛ: Чувени инжењер одлази из бикова, империја се распада?

Foto: AP

Time će era Britanca u redovima "bikova" završiti posle skoro 20 godina, jer je ekipu stigao još davne 2005. Za to vreme u njegovim bolidima austrijski tim je stigao do šest pehara u konkurenciji konstruktora i sedam u konkurenciji vozača (četiri Sebastijan Fetel, tri Maks Ferštapen).

Gde leži budućnost Njujia? Zasad, makar, ona nije poznata. U prošlosti, radio je na projektima izvan Formule 1 kao što su hiper automobili. Međutim, postoje ozbiljne indicije da ipak mogao da ostane u "cirkusu". Navodno, prvi u redu za usluge čoveka koji je Meklaren doveo na tron 1998. i 1999. kada je do kruna stizao Mika Hakinen, najviše je zaintesovan Ferari. Italijanska ekipa će u svojim redovima imati Luisa Hamiltona od naredne sezone, što je dodatni podstrek za Edrijana. Isto tako, Britanac je ranije izjavljivao da žali za tim što nikada nije bio čuvenog tima iz Maranela. 

Ipak, prema određenim spekulacijama "konjić" će imati jaku konkurenciju u vidu Aston Martina. Vlasnik tima, milijarder, Lorens Strol neće žaliti novca da u svoje redove dovede glavnog čoveka koji je zaslužan za trenutnu dominaciju Red Bula u prvenstvu.

Da je krah vodećeg tima u šampionatu veoma blizu, svedoči sve više nagađanja da je i trostruki prvak sveta Maks Ferštapen u ozbiljnim pregovorima sa ekipom Mercedesa, da zameni upravo odlazećeg Hamiltona. Holanađnin se navodno sa svojim predstavnicima sastao sa čelnicima nemačkog tima, a očekuje se da će još jedna runda pregovora održati pre ili nakon predstojećeg vikenda Formule 1 u Majamiju (6-8. maj). 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici