EVROPSKO ZLATO ZA JOVANU: Uspeh Zrenjaninke, reprezentativke Srbije u veslanju,na šampionatu u Segedinu (FOTO)

B. G.

29. 04. 2024. u 10:30

JOVANA Arsić, reprezentativka Srbije u veslanju, nakon što je još ranije izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Segedinu u Mađarskoj, u disciplini skif i ostvarila najveći uspeh u istoriji srpskog ženskog veslanja.

ЕВРОПСКО ЗЛАТО ЗА ЈОВАНУ: Успех Зрењанинке, репрезентативке Србије у веслању,на шампионату у Сегедину (ФОТО)

foto: grad Zrenjanin

- Sve čestitke Jovani na evropskom zlatu i najlepšoj uvertiri pred Olimpijske igre u Parizu, grad Zrenjanin u kojem je rođena i stasala, ponosan je što će ova sjajna sportašica nastaviti slavnu olimpijsku priču grada na obalama Begeja - uputio je čestitku Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Jovana Arsić rođena je 1992. godine u Zrenjaninu, veslanjem je počela da se bavi u Veslačkom klubu Zreneks, gde je stekla punu afirmaciju, pod trenerskom palicom proslavljenog stručnjaka, nedavno preminulog Veselina Vučićevića, 2017. godine, prešla je u beogradsku Crvenu Zvezdu, a od 2022. godine je članica Partizan.

U Zagrebu 2021. godine osvojila je bronzanu medalju na Svetskom kupu, prvu u našem ženskom veslanju, iste godine nastupilaje i na Olimpijskim igrama u Tokiju, a prošle godine na Evropskom prvenstvu na Bledu, u Sloveniji, zauzela je treće mesto u skifu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!