ODBOJKAŠI PARTIZANA NE DAJU TITULU: Zvezda dobila jedan, ali ne i drugi derbi

Novosti online

21. 04. 2024. u 09:02

Odbojkaši Partizana vratili su se u finalnu seriju prvenstva Srbije, poštosu uspeli da vrate brejk i obezbedi minimum još jednu utakmicu sa Crvenom zvezdom.

ОДБОЈКАШИ ПАРТИЗАНА НЕ ДАЈУ ТИТУЛУ: Звезда добила један, али не и други дерби

FOTO: OSSRB

Na Banjici se odgrala prava drama, crno-beli su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije i nakon velike borbe u pet setova su savladali večitog rivala rezultatom 2:3  po setovima 29:27, 20:25, 25:21, 20:25, 12:15.

Fantastičan meč na Banjici, pripao je ekipi Bojana Janića, još uvek aktuelnom šampionu zemlje.

Crveno-beli su bili ti koji su diktirali tempo i pravili razliku. Delovalo je da će Zvezda bez veće muke da dođe do prvog seta. Međutim, crno-beli su napravili veliki preokret. Preuzeli su inicijativu i imali su sve u svojim rukama da stignu do 1:0. Imala je ekipa Janića četiri set lopte, dve vezane, ali na kraju domaćin je uspeo da preokrene i stigne do seta.

FOTO: OSS

Dobra igra obe ekipe u drugom setu. Ipak crno-beli poučeni iskustvom iz prvog kada su uspeli da se odvoje, nisu dozvoljavali večitom rivalu da ih ponovo ugrozi, pa su na kraju rutinski priveli set kraju i izjednačili.

Kako je Partizan kontrolisao ceo drugi set, sada je to viđeno sa druge strane. Zvezda se odmah odlepila, održavala je između dva i četiri poena razlike. Uspeo je polovinom seta Partizan da se približi, ali sigurni Žugić i Nikolić nisu dozvolili iznenađenje. Na kraju su iskoristili drugu set loptu i došli na korak od titule.

Četvrti set je prošao u znaku crno-belih koji nijednog trenutka nisu doveli u pitanje osvajanje istog. Crveno-beli su zakazali u napadu, a ekipa Bojana Janića je pokazala da još ništa nije gotovo.

Peti set je bio pun uzbuđenja. Igrao se egal sve vreme, ali u završnici razgoropadio se Mrdak, za koga nisu imali rešenje u crveno-belom taboru i tako produžio finalnu seriju.

Crveno-bele predvodio je Nikolić sa 27 poena, a sa druge strane Mrdak je upisao 28.

Serija se sada vraća u Zemun, gde će Partizan pokušati da se skroz vrati u finale i izbori majstoricu.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako sam uzeo nekoliko hiljada funti u zatvorskoj ćeliji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)