KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu

Novosti online

19. 04. 2024. u 08:45

Kanadski vozač Formule 1 Lans Strol u svom Aston Martinu bio je najbrži na jutarnjem treningu pred kvalifikacije za sprint trku u okviru trkačkog vikenda u Kini.

КРЕЋЕ НАЈВЕЋИ ЦИРКУС У КИНИ: Астон Мартин најбржи на тренингу

Foto: Profimedia

Lans Strol je tokom jednočasovnog „štrenja“ na brzoj stazi u Šangaju, koje je nakratko bilo prekinuto zbog paljenja suve trave kraj staze, izvezao 5,451 kilometar dug krug za 1:36,302 i tako odneo „nezvaničnu“ pobedu ispred Oskara Pjastrija u Meklarenu (+0,327) i tandema Red Bulovih vozača – Maks Verstapen (+0,358), Serhio Perez (+0,388).

Niko Hulkenberg i Kevin Magnusen su zabeležili peto (+0,799) i šesto (+0,816) mesto, do sad najbolje vreme.

Ferarijevi vozači Šarl Lekler i Karlos Sainc bili su na 13. i 14. mestu, Mercedesovi Džordž Rasel i Luis Hamilton na 17. i 18. poziciji, a Strolov klupski kolega Fernando Alonso zabeležio je drugo najslabije vreme na treningu i bio brži jedino od Pjera Gaslija iz Alpajna.

Foto: Profimedia

Alonso je bio 2,634 sekunde sporiji od Strola, što upućuje na to da su se timovi, ipak, bavili različitim ispitivanjima pred subotnji sprint, ali i nedeljnu Veliku nagradu Kine – petu trku šampionata.

U prethodne četiri, svetski šampion Verstapen ostvario je tri pobede (u Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Japanu), uz jedno odustajanje (u Australiji), pa mu pripada i vodeće mesto u generalnom plasmanu ispred klupskog kolege Pereza, koji ima tri druga i jedno peto mesto.

Generalni plasman vozača: Verstapen 77, Perez 64, Lekler 59, Sainc 55, Noris 37, Pjastri 32, Rasel 24, Alonso 24, Hamilton 10

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)