SANJAO KRAJ U PARIZU: Legendarni Branislav Mitrović za "Novosti": Imao sam dogovor sa selektorom, ali...

S. Krstović

16. 04. 2024. u 22:21

BRANISLAV Mitrović je stiočki primio odluku selektora Uroša Stevanovića da za njega nema više mesta u vaterpolo reprezentaciji Srbiji. Legendarni golman će tako neplanirano završiti bogatu karijeru na kraju francuskog prvenstva u kapici Turkoana. A na kako je želeo i zbog čega se poslednjih godina odricao na Olimpijskim igrama u Parizu.

САЊАО КРАЈ У ПАРИЗУ: Легендарни Бранислав Митровић за Новости: Имао сам договор са селектором, али...

FOTO: AP

- I za mene je bilo jako veliko iznenađenje zbog svega što se izdešavalo u poslednje vreme, zbog nekog dogovora koji sam imao sa selektorom. Ali, to je njegova odluka i uopšte ne želim da je komentarišem - priča u telefonskom razgovoru za "Novosti" golman Turkoana.

Podseća legendarni čuvar mreže da je za njega uvek bio prestiž da igra za reprezentaciju Srbije:

- Nekako sam poslednje godine karijere nameštao da zaključno sa Olimpijskim igrama stavim tačku na svoju karijeru, da probamo da donesemo još jedno zlato reprezentaciji. Međutim, desilo se što se desilo. On je trener, on bira, donosi odluke. Iskreno, nisam probao nijednog momenta da ga razuverim u tu njegovu odluku. Što se mene tiče završavam sezonu u Francuskoj, u Turkoanu. Posle ću da se odmorim, da se posvetim porodici, pošto smo ove godine bili razdvojeni, jer je supruga sa decom ostala u Budimpšeti. Želim i da se odmorim od svega ovoga, jer nije mi baš lako pala ta odluka. Život ide dalje, okrećemo se novim aktivnostima, zadacima, poslovima.

Trofejni golman planira da po završetku karijere ostane kraj bazena.

- Dobio sam ponudu od Vašaša da budem trener mlađih kategorija, kao i da se bavim sa golmanima. Gledaću da se razvijem kao trener golmana. Videćemo u kom će smeru to ići, jer sve je to novo za mene - kaže Mitrović.

Pada u oči da će popularni Bane da stvara golmane za Mađarsku...

- To ćemo videti što se tiče posla. Svi ljudi koji me poznaju znaju da sam ja za reprezentaciju uvek na raspolaganju. Ona je za mene svetinja, ali eto ovo se izdešavalo - uzdiše dok priča Mitrović.

Branislav podvlači da se nikad nije pokajao što se posle Tokija 2021, zajedno sa braćom Pijetlović, Filipovićem, Prlainovića, Mitrovićem i Aleksićem nije povukao iz reprezentacije.

- Nije mi žao. To me mnogi pitaju. Mnogi su mi i govorili da to nije moja ekipa, generacija. Međutim, ne mislim tako.Mislim da su olimpijske godine bile možda i najbolji period u karijeri i da sam mogao da nastavim na tom nivou. S druge strane, većinu momaka sam poznavao od ranije,verovao da možemo da napravimo dobar rezultat, što smo i pokazivali u nekim momentima. Međutim, kada je najviše trebalo, to nismo uradili. Žao mi je zbog toga. Puno se stvari dešavalo u poslednje tri godine, ali ne bih ih iznosio. Mislim da reprezentacija nije ima potreban mir, koji nam je nedostajao da napravimo neki rezultat - ističe Mitrović.

Bane saigračima u reprezentaciju želi svu sreću i nada se dobrom rezultatu na olimpijskom turniru:

- U poslednje vreme reprezentacija igra sve bolje i bolje. Ja sam nadam da će ta tendencija ići ka višem. Jako puno će zavisiti i od atmosfere. Razmišljam i da će reprezentacija, ne mislim samo na našu, koja bude imala najbolju atmosferu u i oko ekipe osvojiti zlato.

Godine za pamćenje

LEGENDARNI golman je sa Srbijom osvojio dva olimpijska zlata, jednu svetsku i četiri evropske krune...

- Kada sam počeo da treniram vaterpolo nisam mogao ni da zamislim sve ove stvari do kojih smo došli. Bez obzira na sve uspehe koje sam imao u klupskoj i reprezentativnoj karijeri definitno je druženje u reprezentaciji koje smo imali svih tih godina je nešto po čemu ću pamtiti ceo taj period. Stvarno je bilo uživanje igrati za reprezentaciju, predstavljati srpski narod, toliko puta slušati himnu i slaviti sa našim ljudima. Na to sam ponosan i zahvalan što sam imao priliku da budem deo takvog sistema - kaže Mitrović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave