RUSIJA ZATEČENA: U 34. godini skončao Aleksej Catevič

Novosti online

08. 04. 2024. u 14:15

Rat u Ukrajini i tragedije koje nosi sa sobom svakako spadaju u najvažnije vesti i u samoj Rusiji, ali u toj zemlji danas su zatečeni i zbog jedne druge tužne vesti.

РУСИЈА ЗАТЕЧЕНА: У 34. години скончао Алексеј Цатевич

FOTO: Tanjug/AP

Naime, u 34. godini je preminuo Aleksej Catevič, jedan od naboljih ruskih biciklista.

Bivši šampion Ruske Federacije, koji se na podijume peo i na Svetskim kupovima u biciklizmu, skončao je, a da je Biciklistički savez Rusije (FVSR) o tome obavestio javnost bez iznošenja detalja o smrti uspešnog sportiste.

- Sa dubokom žalošću saopštavamo da je prerano skončao zaslužni sportista Rusije međunarodne klase, Aleksej Vladimirovič Catevič. Naš Savez izražava duboko saosećanje sa rodbinom, bliskima i svima koji su poznavali Alekseja Vladimiroviča - navodi se na telegram kanalu Biciklističkog saveza Rusije.

Catevič je nastupao za reprezentaciju Rusije, a u Svetskom kupu za ekipe Katjuša i Gasprom-Rusvelo. Na armijskim olimpijskim igrama bio je drugi, a nosilac je i Ordena hrabrosti drugog stepena, navodi ruski "Mač TV".

Za tu stanicu je Vjačeslav Jekimov, predsednik FVSR, priznao da je potpuno zatečen ovom vešću:

- Šokirala me je ova novost. Smrt je zadesila mladnog momka. A o njemu mogu da govorim samo najlepše stvar, još otkako je vozio za Katjušu. Isključivo postoje dobra sećanja na njega... Najdublje saučešće porodici i bližnjima - rekao je Jekimov.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)