VOLELI BI DA GA ZADRŽIMO: Tim Aston Martin želi da produži ugovor sa Alonsom i nakon 2024. godine

Novosti online

13. 03. 2024. u 15:34

Fernando Alonso ove godine vozi svoju 21. sezonu u Formuli 1 i gledajući sa strane, Španac nema nameru da u skorije vreme "okači volan o klin".

ВОЛЕЛИ БИ  ДА ГА ЗАДРЖИМО: Тим Астон Мартин жели  да продужи уговор са Алонсом и након 2024. године

Foto: Profimedia

Trenutno vozi u ekipi Aston Martina, a ugovor mu ističe krajem godine.

Dvostruki svetski šampion jedno je od vodećih imena na tržištu vozača pred sezonu 2025. godine. Alonso se povezuje i sa selidbom u Mercedes, gde postoji jedno upražnjeno mesto, ali i sa potencijalnim transferom u Red Bul.

Međutim, šef njegovog aktuelnog tima, Majk Krak ne odustaje od ideje da se bori za novi potpis Alonsa, koji je na Silverstoun stigao početkom 2023. godine. Start dvostrukog šampiona u Aston Martinu bio je veoma pozitivan, sa šest podijuma u prvih osam startova, ali je posle toga forma tima opala, pa su ih prestigli i Ferari i Mercedes i Meklaren.

Tokom velike nagrade Saudijske Arabije prošlog vikenda, sam Alonso je rekao da će odluku o svojoj budućnosti doneti "u narednim nedeljama“. 

- Nije tajna da Fernando pre svega mora da odluči da li želi da nastavi. Sa naše strane, želja je ogromna da i dalje radimo sa Alonsom i najvažnije je da mu damo brz automobil. On veruje u projekat, veruje u ekipu – o svemu drugom ćemo razgovarati u narednim nedeljama. Jasno je da je vozač njegovog kalibra atraktivna opcija za sve, to je jasno, ali pokušaćemo da ga zadržimo - rekao je Krak.

Ono što je još karakeristično za vozača poput Alonsa jeste da je veliki radnik.

- Videli smo prošle godine kada je došao, da nije doneo samo svoj talenat i iskustvo, već i motivaciju za sve u timu. On je pravi primer, od prvog dana, od jutra do mraka. Inficira sve u timu i mi želimo to da zadržimo - objasnio je Krak.

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori