ŠAMPIONAT U PET DRŽAVA: Evropsko prvenstvo za rukometašice 2026. održaće se u Poljskoj, Rumuniji, Češkoj, Slovačkoj i Turskoj

S. K.

08. 03. 2024. u 11:41

ČAK pet država organizovaće EP za rukometašice 2026. godine. Izvršni komitet Evropske federacije (EHF) odlučio je da se šampionat Starog kontinenta održi u Poljskoj, Rumuniji, Češkoj, Slovačkoj i Turskoj.

ШАМПИОНАТ У ПЕТ ДРЖАВА: Европско првенство за рукометашице 2026. одржаће се у Пољској, Румунији, Чешкој, Словачкој и Турској

Tanjug/AP

Na ovu odluku čelnici evropskog rukometa odlučili su se zbog promocije ženskog rukometa i pet zemalja, a kada su se Savezi dogovorili, odluku je potvrdio i IK EHF.

Prva faza sa po jednom grupom odigraće se u Oradei, Kluž-Napoki, Antaliji, Brnu, Katovicama i Bratislavi. Druga faza odigraće se u Kluž-Napokiju i Katovicama. Mečevi za medalju odigraće se u Spodek areni u Katovicama. Inače, šampionat 2026. je svojevremeno dodeljen Rusiji.

Podsetimo, EP od 28. novembra do 15. decembra ove godine održaće se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj, a šampionat 2028. u Norveškoj, Danskoj i Švedskoj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)